Vujošević: “Ne računam ni na partizanovce ni na zvezdaše, već na glasove građana koji su svedoci trenutnih dešavanja. Valjda su svesni opasnosti”

0
Printscreen/YouTube /NOVA S

Nekadašnji trener Partizana i prvi na listi koalicije “Ajmo ljudi” za izbore u Beogradu Duško Vujošević izjavio je da računa na glasove svih onih koji žele promene u prestonici.

“Ne računam ni na partizanovce ni na zvezdaše, već na sve građane Beograda koji su svedoci svega ovoga šta se dešava sa njim. Valjda su svesni da je potrebna promena vlasti i opasnosti u kojoj se nalaze, kada je u pitanju Beograd”, poručio je Vujošević, a prenosi N1.

On je istakao da je dosadašnja vlast dosta uradila na urušavanju nekih od najlepših lokacija u glavnom gradu.

„I prethodne vlasti su znale za određene lokacije da su jako atraktivne, ali su ih čuvale kao duh Beograda i spomenik nekoj autorskoj arhitekturi“, rekao je Vujošević.

On je naglasio da ga je preveliko mešanje političara u sport, pogotovo predstavnika SNS opredelilo da se uključi aktivno u predstojeće izbore.

“Uticalo je to što se sve vreme bavim, makar reakcijom na ljude iz politike, i na određenu politiku koje se u velikoj meri prožimala na moju osnovnu delatnost, na sport. U Srbiji ne postoji politika sistemskog finansiranja sporta, što je greška države. Država se puno meša u sport, dajući finansijska sredstva, ali bi trebalo da se ne meša. Kod nas se uvek to dešavalo, a od 2012. godine puno naglašenije, da oni koji daju sredstva hoće da odlučuju, kadriraju i da kontrolišu navijače”, istakao je Vujošević.

Dodaje da je nakon dolaska SNS vlast došlo do toga da su želeli da kontrolišu i rezultate koje klubovi postižu.

“Pričali su da će biti puno više Srbija kada neki drugi klub bude prvi”, rekao je Vujošević.

Potvrđuje da svoje angažovanje vidi u tome da želi da stane SNS-u na put, a da je pred početak kampanje Boris Tadić smatrao da on može dosta da pomogne.

“Ako se zalažem za promenu vlasti, i ako me zovu ljudi koji se bave tim koji smatraju da mogu da pomognem, smatrao sam da je moralno da se izložim nekomotnostima i neprijatnostima”, rekao je Vujošević i dodao da je spreman na “sve vrste udaraca”.

Govoreći o problemima u Beogradu, napominje da “svaki dobromisleći Beograđanin vidi da dosta stvari ne valja”.

“Nervirali smo se koliko je trajalo renoviranje Slavije, Autokomande, Dušanove, napad na Kalemegdan, šta se dešavalo sa Savamalom, i očigledno je potrebno da se ovaj grad zaštiti. Vidimo da su velika sredstva utrošena na Slaviju, a ne vidim nikakav efekat. Kič fontana koja nema ništa tradicionalno u sebi, niti išta moderno… Nisu napravljeni ni podzemni pešački prolazi, a pešački prelazi su nelogično podignuti gore, i ništa nije urađeno”, napominje Vujošević.

Dodaje da je gradnja novih modernih bolnica dobra stvar, ali napominje da mu nije jasno zašto Vojno medicinska akademija nije renovirana, i zbog čega tamo nije prebačen Klinički centar.