Proslavljeni košarkaški trener Dušan Vujošević rekao je danas da se nada da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić imati mnogo više talenta za posao košarkaškog trenera, nego za posao koji sad obavlja.

Komentarišući odluku predsednika Srbije da upiše Visoku sportsku školu kako bi po završetku političke karijere postao košarkaški trener mlađim kategorijama, Vujošević je za portal Direktno.rs rekao da bi bilo dobro da Vučić što pre počne da radi kao trener.

„Ma koliko to čudno izgledalo, posle mnogo vremena to je prva njegova izjava koju sam primio sa polusimpatijama, pa čak i sa simpatijama. Ako je iskrena ta njegova želja, jer je njegova iskrenost uvek pod znakom pitanja, ja sam spreman da mu stručno pomognem ako on tu pomoć zatraži, bez obzira na sve prethodne relacije“, rekao je Vujošević.

On je istakao da zna da Vučić voli sport, košarku i Crvenu zvezdu.

„Samo ne bih voleo da ga zapadne teška sudbina trenera u klubu gde je šef Nebojša Čović“, naglasio je najtrofejniji trener KK Partizan.

Na pitanje Direktno.rs da li Vučić može da bude trener u kolektivnom sportu, Vujošević je rekao da bi deca „verovatno opustila“ Vučića.

„Kako se sad ponaša kao predsednik države nisam siguran da može da bude trener u kolektivnom sportu, ali s obzirom da želi da radi s mladima i da je ekonomski obezbeđen, moguće da bi to radio opuštenije i zdravije“, objasnio je Vujošević.

Legendarni košarkaški trener je istakao da je pod Vučićevom vlašću sport u Srbiji dobio više sredstava nego što je to bio slučaj ranije, ali da nije izgrađen sistem finansiranja vrhunskog sporta i da ta sredstva nisu bila „fer“ raspoređena.

„Osim fudbala, vrhunski sport i bez pandemije teško je razvijati ako se kroz sistem finansiranja vrhunskog sporta ne pokrije 70 odsto troškova. Tako da ovo što je on davao, a davao je na neke mahove, prema svom ćefu, nije izgradilo institucije koje bi legalno pratile razvoj sporta i obezbedile dugoročnost finansiranja, pa može da se desi da to oseti ako bude trener mlađih kategorija“, zaključio je Vujošević.

(Beta)

https://www.nstore.rs/product/nedeljnik-pretplata-na-elektronsko-izdanje-za-inostranstvo/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.