“Vučiću, žičare na Kalemegdanu neće biti…”:

0
Foto: Igor Pavićević

(Beta) – Stranka slobode i pravde (SSP) je danas predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i zameniku gradonačelnika Beograda Goranu Vesiću poručila da žičare na Kalemegdanu, čija je izgradnja najavljena, neće biti.

“Vučiću, to što ste Vi i Vesić ekspresno organizovali javnu nabavku, posekli 150 stabala i uplatili 626 miliona dinara avansa naših para za žičaru na Kalemegdanu još 2018. godine, samo je vaš problem zbog kojeg će neko morati da odgovara”, piše u saopštenju SSP.

Kako je rečeno, “žičare, na našem Kalemegdanu, kojom biste uništili još jedan od simbola Beograda, neće biti, jer se tome protive stručna javnost cele Evrope, svi naši stručnjaci i što je najvažnije Beogradjani”.

Danas je i osnivač Kancelarije za lokalne i inovativne politike (KLIP), Marko Bastać izjavio da bi izgradnja žičare na Kalemegdanu bila pogubna po tvrdjavu i da su domaći stručnjaci, medjunarodne organizacije i Upravni sud ocenili da bi sprovodjenje tog projekta bio “zločin protiv kulturno-istorijskog nasledja” Beograda.

“Poručujemo Vućiću da ćemo, kao i prethodni put, Kalemegdan braniti telima i da žičare na Kalemegdanu neće biti”, ukazao je Bastać, nekadašnji predsednik centralne gradske Opštine Stari grad.