“Vučiću, dođi u Istru, da naučiš nešto o vinu i toleranciji”: Gradonačelnik Pule odgovorio predsedniku Srbije

5
Foto: Nedeljnik

(Beta) – Gradonačelnik Pule Boris Miletić pozvao je danas predsednika Srbije Aleksandra Vučića da dođe u Istru “ako želi nešto da nauči   o vrhunskom vinu, saživotu i toleranciji”, odgovarajuči tako na Vučićeve izjave da je istarska malvazija odvratno vino koje se ne može piti.

“Vinske preferencije Aleksandra Vučića stigle su i do nas u Istri, domovini malvazije. Na sreću, naši dragi gosti i prijatelji iz Srbije čije je srce u Istri ne dele stavove gospodina Vučića. I ne mislim pri tom samo na malvaziju”, saopštio je Miletić koji je predsednik Istarskog demokratskog sabora (IDS) i poslanik u hrvatskom Saboru.

Miletić je Vučiću skrenuo pažnju na to da je rad i trud istarskih vinara prepoznat u celom svetu te da istarska vina redovno dobijaju zlatne medalje na svetskim takmičenjima, prenela je agencija Hina.

“Samo prošle godine istarska vina dobila su Platinastu medalju na najvećem svetskom takmičenju vina Decanter. Istarska malvazija po svojoj kvaliteti spada u sam vrh svetskih vina a osim po vinu, Istra je svetski poznata po maslinovom ulju zbog kojeg je šest godina zaredom proglašena najboljim maslinarskim regionom na svetu”, poručio je Miletić.

Srbiji je poželeo “svako dobro u razvijanju kvalitetnih vinskih sorti” dodavši da je Istra uvek spremna pomoći i podeliti svoje vrhunsko znanje i iskustvo.

“U Istri se može puno toga naučiti, ne samo o vrhunskom vinu, nego o suživotu, otvorenosti, miru i toleranciji. Preporučio bih gospodinu Vučiću da nas poseti i nešto nauči. Nazdravljam čašom malvazije različitosti i slobodi mišljenja, a Aleksandru Vučiću šaljemo pozdrave iz krasne zemlje vrhunskog vina uz reči velikog prijatelja Istre, našeg neprežaljenog panonskog mornara – “Čija je Istra, njegov je svet!” Živeli!”, zaključio je Boris Miletić.

Predsednik Srbije Aleksa Vučić nedavno je u jednom intervjuu za sarajevske medije rekao da je istarska Malvazija “loše vino koje ništa ne valja”, “da ne može da se pije”, i da Srbija proizvodi puno bolja vina.

5 KOMENTARA

  1. Salio se predsednik neznam na koja vina je mislio crno ili belo? Koja mu bolje idu uz Sarajevske cevape😄

  2. Како кажу, о укусима не треба расправљати, а што се тиче лекција о “саживоту и толеранцији”, ма дошао би он, само не може тек тако да бане у Пулу, већ може само преко Загреба. А тамо се већ о “саживоту и толеранцији” причају сасвим другачије приче и расправља о томе да ли је фашистички поздрав, заиста фашистички.

  3. Pa zar je stvarno to rekao za Istru i vino? Gde god ode samo nas bruka i stvara probleme.

    • Pa sta ako je rekao da mu se ne svidja malvazija ? Sta je tu strasno ? A ja bih gospodinu Mileticu postavila jedno pitanje, da li bi smeo javno da kaze : ja sam Srbin ?

Comments are closed.