Vučić: “Zbog slučaja Belivuk sutra ću podneti krivičnu prijavu sam protiv sebe. FBI nije učestvovao u istrazi”

2

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić večeras je na RTS demantovao da se susretao sa Veljkom Belivukom, zvanim Velja Nevolja kako kao da je FBI učestvovao u istrazi ove kriminalne grupe, o čemu je ranije govorio Nebojša Stefanović. Saradnju sa FBI je danas i MUP demantovao.

“Želim da čestitam specijalnom tužilaštvu i svima koji su radili na pisanju optužnice za Belivuka, svim pripadnicima policije i BIA. Sve što smo radili, gotovo sve sa izuzetkom podrške i pomoći kod dokaza, FBI nije radio ništa, to su bile evropske službe. FBI nas je obavestio za aplikaciju Anon, koju kontroliše CIA. Ne postoji učešće FBI u slučaju Belivuk. Ja sam razumeo Stefanovića da FBI nije radio na slučaju Belivuk, moguće da je pogrešio i da su novine pogrešile”, rekao je predsednik.

Mesec ili dva je država mogla da prati vođe ove kriminalne grupe zahvaljujući herojstvu pripadnika policije i BIA, objasnio je on.

Vučić je najavio da će on i Vulin sutra podneti krivičnu prijavu sami protiv sebe zbog slučaja “Belivuk”. On kaže da je spreman da ide na poligraf i da odgovara na pitanja da li se ikada video sa Belivukom i Miljkoviće i da li je ikada bilo kakav kontakt sa njima ostvarivao.

“Mene je prvo bilo sramota da odgovaram na laži ljudi, da smo se ja i Vulin tajno sastajali u stanu na Zvezdari, kao što smo uradili u slučaju Jovanjica, podnećemo krivičnu prijavu protiv sebe, spremni smo da odgovaramo i spreman sam da sebe unizim da odem na poligraf, ali se nadam i da će neki drugi otići na poligraf da pričaju o finansijama”, rekao je Vučić, prenosi Blic.

2 KOMENTARA

  1. Lažno prijavljivanje samog sebe predstavlja posebno krivično delo za koje je propisana novčana kazna ali i kazna zatvora. Najbolji student prava bi ovo morao znati, a videćemo da li će tužilaštvo u ovom slučaju postupati u skladu sa zakonom.

  2. Sam sebe tuzi sam sebi sudi sam o tome izvestava na sopstvenoj televiziji sopstvene logorase u sopstvenom Gulagu Srbija.
    DILER.

Comments are closed.