“Vučić uvek pita – šta će mi telohranitelji? A moj posao je da se ne desi snajperista i neko zlo”

0
Screenshot/YouTube/BN

(Beta) – Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin rekao je danas da istražni organi imaju “puno novih saznanja” o kriminalnom klanu Veljka Belivuka i o osobama koje se vode kao nestale a za koje se sumnja da su njihove žrtve.

Vulin je za televiziju Pink kazao da o tome ne može više da govori radi interesa istrage i zbog porodica nestalih.

“Moraćemo da sačekamo početka suđenja… Kad počne suđenje videće se kakvi su to monstrumi”, rekao je Vulin.

On je naveo da će istraga pokazati da li su oni hteli da ubiju predsednika Srbije Aleksandra Vučića tokom otvaranja spomenika Stefanu Nemanji.

“Mi smo tada imali operativne informacije da se tako nešto priprema i ja sam zaista bio veoma zabrinut zbog toga, molio sam predsednika da otkaže svoj govor i svoj nastup, on je odbio”, rekao je ministar.

Kazao je da su učinili sve da se ništa ne desi i dodao da predsednik ima običaj da zanemaruje svoju bezbednost.

“Uvek kaže, ‘nemojte da me opkoljavate’, ‘šta će mi telohranitelji’, ‘ja hoću u svoj narod’. Moj posao je da se ne desi snajperista i da mu se ne desi takvo zlo. Bio sam veoma zabrinut, strepili smo do zadnjeg sekunda. Na svu sreću, sve je bilo u redu”, poručio je ministar policije Aleksandar Vulin.

On je rekao da je ova kriminalna grupa bila sposobna da to uradi.

“Jedan od uhapšenih je profesionalni snajperista, neki od njih su imali bogato ratno iskustvo …”, naveo je ministar.

Prema njegovim rečima, taj klan je raspolagao sa neverovatnih sumama novca, što se procenjuje “na bar milijardu evra godišnje”.

“Zamislite kad neko ima tu sumu novca šta on može da uradi? Može bilo šta da uradi i da dovede plaćenog ubicu s drugog kraja sveta”, rekao je Vulin.

Ministar je istakao da bi likvidacijom predsednika Vučića, Srbija bila paralizovana, ali i čitav Balkan, da bi se smrću Vučića urušila politička stabilnost, a da nasilje, bezakonje i neizvesnost odgovaraju narko-kartelima.

“Likvidacijom predsednika Vučića, vi imate destabilizaciju čitavog Balkana, a u takvom destabilizovanom prostoru, narko- dileri najbolje prolaze”, naveo je Vulin.

Govoreći o vođi kavačkog klana Radoju Zviceru koji je u bekstvu, ministar je rekao  je za njegovo hapšenje od ključnog značaja saradnja s Interpolom.