Vučić uputio saučešće povodom smrti kraljice Elizabete Druge

0
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

(Beta) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je večeras telegram saučešća povodom smrti britanske kraljice Elizabete Druge.

“Njeno Veličanstvo je svojom nesebičnom javnom službom obeležilo modernu istoriju Ujedinjenog kraljevstva i sveta, dajući primer kako treba nositi vladarski autoritet i obavljati dužnosti i u najtežim vremenima”, naveo je Vučić u telegramu.

Kako je kazao, kraljica Elizabeta Druga se sa svakim izazovom suočavala mudro, nenametljivo, ali odlučno, prevashodno vodeći računa o dobrobiti nacije, čime je stekla ogromnu naklonost kako svojih podanika, tako i brojnih poštovalaca širom sveta.

Vučić je dodao da ona bila oslonac svojoj porodici i celoj naciji, koja joj je bila privržena kroz generacije.

“Njen predani odnos prema dužnostima i brizi za naciju i državu, kao i posvećenost očuvanju najviših moralnih vrednosti i načela, postao je sinonim za period vladavine kraljice Elizabete Druge, koja je tokom decenija neumorno i dosledno radila na tome da Ujedinjeno Kraljevstvo bude zemlja blagostanja za sve”, rekao je predsednik Srbije.

U telegramu je napisao i da je kraljica Elizabeta Druga, bez obzira na brojne izazove i teškoće koje su obeležile decenije njene suverene vladavine, ispod spoljašnje krhkosti, pokazivala snagu dostojnu najvećih vladara u istoriji.

Vučić je istakao da je uveren da će gradjani Britanije nastaviti da kraljicu Elizabetu Drugu pamte poštujući njenu vladarsku mudrost i patriotizam.

Britanska kraljica Elizabeta Druga (Elizabeth) preminula je večeras, saopštila je Bakingemska palata, prenele su svetske agencije.

Zastava je odmah spuštena na pola koplja na palati.