Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će se na sastanku u Berlinu najviše govoriti o odnosima Beograda i Prištine, ali je, na osnovu izbora učesnika, predvideo da će Srbija jedina govoriti protiv nezavisnosti Kosova, preneo je RTS.

Na sastanku evropskih lidera i lidera Zapadnog Balkana će se govoriti i o budućnosti evrointegracija, najavio je Vučić, koji misli da je u zapadnoevropskim zemljama došlo do „zamora proširenjem“, ali se nada da će biti i pozitivnih signala.

Istakao je da su premijeri Grčke, Rumunije i Bugarske – Aleksis Cipras, Vjorika Dančila i Bojko Borisov, uputili pismo Angeli Merkel i Emanuelu Makronu u kojem traže da Srbija ide brže ka EU. 

Izjavio je da veruje u snagu kancelarke Angele Merkel i da se nada da će na sutrašnjem sastanku u Berlinu izneti neku ideju. Vučić je rekao da se nada će cilj tog sastanka biti smirivanje strasti.

„Verujem u snagu kancelarke Merkel, bez obzira na to što imamo različite stavove o KiM, lično joj veoma verujem“, kaže Vučić.

Makron je, kako je istakao, veoma sposoban i ozbiljan i veruje da će i on doći sa dobrim idejama. Vučić je najavio i posetu francuskog predsednika Srbiji 16. jula ove godine.


Komentar(1)

  1. Grozda
    30. aprila 2019. 14:54

    Dragi nas Predsednice Aleksandar Vucic, neka tebe Bog zivi uvek uvek cuva od svakog zla!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.