Vučić uoči sastanka u Berlinu: “Srbija će jedina govoriti protiv nezavisnosti Kosova”

Predsednik Srbije danas učestvuje na sastanku lidera Zapadnog Balkana u Berlinu, na kom će učestvovati i nemačka kancelarka Angela Merkel i francuski predsednik Emanuel Makron, čiju je posetu Srbiji Vučić najavio za 16. jul

1
Foto: Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će se na sastanku u Berlinu najviše govoriti o odnosima Beograda i Prištine, ali je, na osnovu izbora učesnika, predvideo da će Srbija jedina govoriti protiv nezavisnosti Kosova, preneo je RTS.

Na sastanku evropskih lidera i lidera Zapadnog Balkana će se govoriti i o budućnosti evrointegracija, najavio je Vučić, koji misli da je u zapadnoevropskim zemljama došlo do “zamora proširenjem”, ali se nada da će biti i pozitivnih signala.

Istakao je da su premijeri Grčke, Rumunije i Bugarske – Aleksis Cipras, Vjorika Dančila i Bojko Borisov, uputili pismo Angeli Merkel i Emanuelu Makronu u kojem traže da Srbija ide brže ka EU. 

Izjavio je da veruje u snagu kancelarke Angele Merkel i da se nada da će na sutrašnjem sastanku u Berlinu izneti neku ideju. Vučić je rekao da se nada će cilj tog sastanka biti smirivanje strasti.

“Verujem u snagu kancelarke Merkel, bez obzira na to što imamo različite stavove o KiM, lično joj veoma verujem”, kaže Vučić.

Makron je, kako je istakao, veoma sposoban i ozbiljan i veruje da će i on doći sa dobrim idejama. Vučić je najavio i posetu francuskog predsednika Srbiji 16. jula ove godine.


1 KOMENTAR

  1. Dragi nas Predsednice Aleksandar Vucic, neka tebe Bog zivi uvek uvek cuva od svakog zla!

Comments are closed.