Vučić se poklonio Kovaču, rekao da je Pahor džabe dolazio u Pariz, da nije u redu što su Slovenci tražili “čelendž”…

1
FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC

Odbojkaški reprezentativci Srbije i članovi stručnog štaba bili su danas gosti u Predsedništvu Srbije, povodom jučerašnje pobede u finalu Evropskoh prvenstva u Parizu nad Slovenijom (3:1).

Odbojkaše je dočekao predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

“Cela Evropa sada zna da smo odbojkaška sila broj jedan. Ono što država može da vam vrati jeste da sledeće godine krenemo u izgradnju kompleksa na Novom Beogradu. Ostala je samo još jedna sitnica koja se tiče restitucije, ostale dozvole su tu, i očekujemo da najkasnije u aprilu krenemo u izgradnju…”, rekao je on.

Vučić je rekao da će već u naredna dva dana odbojkašima biti isplaćena jednokratna nagrada za zlato od po 20.000 evra, ali da mogu da računaju i na nacionalnu penziju kada napune 40 godina i poručio im da je to mnogo značajnije od jednokratne nagrade, pošto predstavlja stabilnosti, a i izračunao je da će preko “nacionalnih penzija” igrači da dobiju i do pola miliona evra.

FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC

Vučić je poručio da su se odbojkaši “borili kao lavovi”, da ih je bilo fantastično gledati, i da su obradovali narod Srbije, Republike Srpske i u ostatku svetu.

Predsednik je apelovao na odbojkaše da im ne ponestane motiva i da pokušaju da se izbore za učešće na Olimpijskim igrama kako bi pokušali da, zajedno sa ženskom ekipom, eventualno osvoje medalje u Tokiju, jer je to veoma važno za prestiž zemlje.

Vučić se, na kraju obraćanja, u znak zahvalnosti poklonio selektoru Slobodanu Kovaču, koji je to isto učinio sinoć svojim igračima.

Kapiten odbojkaške reprezentacije Srbije Nemanja Petrić uručio je Vučiću dres sa potpisima svih igrača, navodeći da je “velika čast imati priliku da predstavljate državu i narod”.

FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC

Vučić je od selektora Slobodana Kovača dobio loptu na poklon, a prilikom prijema se i našalio na račun svog slovenačkog kolege Boruta Pahora koji je bio na utakmici u Parizu.

“Džabe je moj drug Pahor dolazio”, rekao je Vučić i dodao da nije bilo u redu to što su Slovenci na kraju poslednjeg seta tražili “čelendž”. Vučić je rekao da se više razume u košarku i da je to kao kada se nekoliko sekudni pred kraj sa deset koševa minusa traži tajm-aut.

“To se ne radi”, rekao je Vučić.

1 KOMENTAR

Comments are closed.