Vučić se obratio Srbima u Crnoj Gori: “Nismo očakivali napade od onih koji su nam uvek bili najbliži…”

2
(BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je na svom Instagram profilu video poruku u kojoj se obraća Srbima u Crnoj Gori.

Vučić je poručio da su pritisci na Srbiju po pitanju Kosova i Metohije očekivani, kao i da će se o odluci crnogorskog parlamenta još raspravljati i da će se Srbija uvek zalagati za interese njenog naroda u Crnoj Gori.

“Poručujem našem narodu koji živi u Crnoj Gori da smo uz njih! Naše je da držimo glavu uzdignuto, da se borimo i gradimo mir. Živela Srbija i srpski narod”, napisao je Vučić uz video koji je objavio na Instagramu.

Vučić se osvrnuo na odluku crnogorskog parlamenta da usvoji Rezoluciju o Srebrenici.

“Poštovani građani Srbije i srpski narode. Prethodnih dana i nedelja bili smo izloženi velikim pritiscima. Očekivali smo ih od svih onih koji su učestvovali u pokušaju stvaranja takozvanog nezavisnog Kosova, i od svih onih kojima ne pada lako činjenica da Srbija napreduje najbrže u svojoj istoriji. Očekivali smo ih od svih onih koji bi upravo zato želeli da Srbiju oslabe, ali nismo ih očekivali od onih koji su nam uvek bili najbliži”, rekao je Vučić.

Vučić je rekao da je njegova poruka upućena srpskom narodu gde god da živi, koji mora da izdrži napade i pritiske.

“Nije naša ni sramota ni krivica, samo treba da držimo glavu visoko uzdignuto, da radimo što je moguće više, i da se borimo još snažnije. Da se borimo za svoju Srbiju i sve naše građane. Da odgovorimo na svaku optužbu, ali da i dalje gradimo mir i čuvamo stabilnost. Da nikoga ne vređamo i nikome ne radimo ono što nama rade”, dodao je Vučić.

Vučić je rekao da će Srbija u narednim danima analizirati sve odluke crnogorskog parlamenta, i rekao je da se neće donositi ishitrena rešenja.

2 KOMENTARA

  1. “…ali nismo ih očekivali od onih koji su nam uvek bili najbliži”, rekao je Vučić.” Опет си “изненађен и увређен” ? Браћа, а ? Много си брате глуп !

  2. Није се обраћао, јадан не био, када је његов ортак, мецена и спонзор Мило признавао тзв Косово. Шта је Косово, пречи је Мило и овај Цане са Уба. Е, сад када није Мило, е, онда се напада Кривокапић за све и сја. Нико није идеалан, али зна се, већина странака у Црној Гори признаје одлуке тих међународних судова да се догодио геноцид. Ствари тако стоје формално правно. Црна Гора је на том чувеном европском путу на којем је и Србија и главна уредница “Велике Србије”, која је вођа тог пута. Тај пут подразумева много признања и много одрицања од много чега, а заузврат ћемо добити нешто , а можда и ништа.
    Ипак, да се вратим на ове нападе на Кривокапића и да резимирам:
    Кривокапићу, прави странку потхитно, јадан не био !

Comments are closed.