Vučić sa Bocan-Harčenkom: Srbija nastavlja da čuva tradicionalna prijateljstva

1
Foto BETA/MILAN OBRADOVIC

(Beta) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je u razgovoru sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Bocan-Harčenkom da će Srbija, na svom evropskom putu nastaviti da čuva tradicionalna prijateljstva i partnerstva sa Rusijom i Kinom, saopštilo je danas predsedništvo.

Na sastanku je bilo reči o daljem razvoju srpsko-ruskih odnosa, uključujući sferu energetike, uz očekivanje da uskoro počnu razgovori o količinama, ceni i drugim uslovima nabavke gasa.

Bocan-Harčenko je govorio o tome kako Rusija vidi sukob u Ukrajini.

Vučić je izrazio nadu u skoro okončanje sukoba i izrazio želju da zavlada trajni mir.

On je izrazio i “nepokolebljivo opredeljenje državnog vrha Srbije da svojim postupcima sačuva mir i stabilnost u regionu”.

Vučić je upoznao sagovornika sa aktuelnom situacijom na Zapadnom Balkanu.

Bocan-Harčenko je čestitao Vučiću na ponovnom izboru na odgovornu dužnost šefa države, uz želje da posvećenim radom dalje doprinosi napretku srpskog društva i ekonomije.

1 KOMENTAR

  1. “…Aleksandar Vučić rekao je u razgovoru sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Bocan-Harčenkom da će Srbija, na svom evropskom putu nastaviti da čuva tradicionalna prijateljstva i partnerstva sa Rusijom i Kinom,…” Србија ће на свом “путу” у ЕУ моћи да чува само она пријатељства која одобри Брисел, или “пута” неће бити. То је већ толико очигледно, да је данас боље разговарадти о модалитетима тог “пута” и уопште формама његовог циља, него о томе ко Србији може, а ко не, да буде пријатељ и партнер.

Comments are closed.