Vučić: “Prvo Džonson dolazi, pa Tramp”

2
FOTO TANJUG / PREDSEDNISTVO RS/ jd

Svečanom početku radova na izgradnji “Moravskog koridora” prisustvuje predsednik Srbije Aleksandar Vučić kao i predstavnici vlade.

Događaju prisustvuju predsednica Vlade Ana Brnabić i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Predsednik Vučić je obraćajući izjavio je da se nada da će premijer Velike Britanije Boris Džonson doći u Srbiju.

“Biće velika čast da Britanski premijer posle mnogo godina poseti Srbiju”, rekao je Aleksandar Vučić.

Vučić se potom obratio ambasadoru SAD u Srbiji, Entoniju Godfriju.

“Mi ne pamtimo kad je poslednji put bio predsednik, mislim da je Karter bio, vreme je da i Tramp dođe”, poručio je Vučić.

“Prvo Džonson dolazi, pa Tramp”, naglasio je predsednik Srbije, preneo je B92.

Ceremonijom u mestu Jasika, blizu Kruševca, danas su započeli radovi na izgradnji Moravskog koridora – autoputa od Pojata do Preljine, prvog digitalnog autoputa u Srbiji, koji će povezati tri okruga – Rasinski, Raški i Moravički, sa Koridorima 10 i 11.

U pristustvu predsednika Aleksandra Vučića, počeli su radovi na prvoj deonici, do Pojata do Kruševca, dugoj 28 kilometara.

2 KOMENTARA

  1. U društvenoj utakmici taj diplomirani primitivac bori se bez skrupula, a s punim uverenjem da traži samo svoje pravo koje mu je škola priznala. On potiskuje suparnike nemilosrdno kao da nisu živa bića nego materijalne prepone. On je dobar „laktaš” – izraz koji je prodro u opštu upotrebu jednovremeno s pojavom poluintelektualaca.
    Pretpostavimo da se u njemu probudila politička ambicija i da je uspeo postati ministar. Taj položaj mogao je da ugrabi samo kroz silno guranje i strmoglavu jagmu i zato će smatrati da je to sada nešto „njegovo”. Iz te svoje tekovine ili bolje reći plena, gledaće da izvuče što više ličnog ćara. Biće „korupcionaš”, ali neće biti sasvim svestan toga fakta, toliko će mu to izgledati prirodno i na svom mestu. Jedan poluintelektualac, kad je čuo da se govori o njegovoj ostavci, rekao je: „Ko je lud, da se odvaja od punog čanka?!”
    Njemu je izgledalo nepojmljivo da se čovek ne koristi ministarskim položajem, kao što bi bilo nepojmljivo da čovek kraj punog čanka ostane gladan.
    slobodan jovanović o poluintelektualcima

Comments are closed.