Vučić: “Primiću i treću dozu vakcine, čekam savet lekara da vidim koju…”

0
(Beta/AP Photo/Darko Vojinovic)

Predsednik Srbije i lider SNS-a Aleksandar Vučić najavio je da će primiti i treću vakcinu i to kinesku, kao i da veruje da će medicinska struka doneti odluku da treću dozu prime svi koji su vakcinisani pre više od šest meseci.

“Čekam da kažu da li je savet da se primi neka druga ili ista vakcina, ako ne bude tog saveta, ja ću da primim istu, ali to je stvar izbora ljudi”, rekao je Vučić gostujući na niškoj TV Belami, a prenosi RTS.

Podsetio je da je vakcinisan i revakcinisan kineskom vakcinom i da će primiti i istu treću vakcinu.

Napomenuo je da ljudi koji su primili pre šest meseci vakcinu nisu više toliko otporni i mogu lakše da se zaraze i obole i da je zato i potrebna treća vakcina.

Istakao je da imamo trenutno slobodnih 1,3 miliona vakcina, kao i još 120.000 vakcina za one koji treba da prime drugu dozu.

Vučić je kazao da kineska vakcina sporije stvara antitela od “Fajzera”, “Astra-Zeneke” i “sputnjika”, ali da je kineska tradicionalna vakcina koja nema baš nikakav rizik.

“Ne kažem da druge imaju, ali kineska nema rizik ni za šta”, dodao je predsednik.

Kaže da su u Srbiji sada stvari lošije po pitanju broja zaraženih nego ranije i još jednom zamolio ljude da se vakcinišu.

Napominje da ne razume zašto ne može da se pređe procenat vakcinacije od 35 odsto u mestima kao što su Mionica, Lajkovac, Ub, Ljig, Novi Pazar, Tutin, Sjenica…

Potvrdio je da će treća, nova kovid bolnica biti otvorena 1. septembra u Novom Sadu i da ćemo nažalost do tada imati potrebu za tim kapacitetima.