Vučić potvrdio da je Gašić imao kontakt sa Koluvijom: “Bio je to bezvezan kontakt, on to nije želeo da sakrije iako je mogao”

0
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je na konferenciji za medije da je istina da je direktor Bezbednosno informativne agencije (BIA) Bratislav Gašić imao kontakt sa vlasnikom imanja Jovanjica Predragom Koluvijom i dodao da je kontakt bio “bezvezan”, kao i da o njemu postoji službena beleška.

„Da, znali smo i o tome smo vam govorili. Treći dan imate moju konferenciju za novinare. Rekao sam vam bili su mnogi ljudi iz VBA, VOA pre svega, i BIA u kontaktu sa njima. I pre svega iz Ministarstva unutrašnjih poslova. Svi su bili uvezani na različite načine. Bata Gašić nije želeo da sakrije svoj kontakt iako mu je to bilo ponuđeno iz MUP-a“, rekao je Vučić odgovarajući na pitanje N1 prilikom obilaska radova na Kuli Beograd u Beogradu na vodi.

On je dodao da je kontakt bio „potpuno bezvezan“ i da o tome postoje dve službene beleške, jedna u MUP-u, druga u BIA. Kako je rekao, postojao je jedan kontakt.

Vučić kaže da ima apsolutno poverenje u Bratislava Gašića i da je siguran da ništa protiv-pravno nije učinio, a da ako jeste – treba da odgovara.

„Ali nemama nikakav problem da to bude ponovo ispitano, da sve bude ponovo ispitano, i da Tužilaštvo ima potpuni uvid da bi na sudu mogla da se donese konačna odluka“, rekao je Vučić.

Odgovarajući na pitanje o Gašiću i Koluviji, Vučić je rekao da je televizija N1 tri godine govorila da su članovi porodice Vučić pripadnici kartela koji proizvodi drogu, a da su posle tri godine svi priznali laž – od inspektora Slobodana Milenkovića i njegovog advokata do novinarke Jelene Zorić. Istakao je da se niko zbog toga nije izvinio.