Vučić: Poštujem sve što je Ana Brnabić uradila, mnogo sam je zavoleo. Volim i druge…

0
BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/DS

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da predstojeći izbori za Srpsku narpednu stranku (SNS) neće biti “laki” i da bi voleo da sa koalicionim partnerima ima većinu, ali da nikad u to nije uveren, dodajući da se nada pobedi.

“To će biti teška utakmica, ima 22 izbornih lista, 21 će biti protiv ove jedne”, rekao je Vučić, za Televiziju Prva.

On je rekao i da nema sumnje da bi svi želeli da sklone SNS sa vlasti, ali i da “neće politički trgovati” ni sa kim.

Govoreći da će to biti teški izbori, on je naveo da se predizborni skupovi možda mogu očekivati poslednje nedelje pred izbore, jer se vodi računa o zdravlju građana zbog pandemije koronavirusa.

Prema njegovim rečima, SNS će voditi “apsolutno pozitivnu” kampanju i  neće uputiti ni jednu uvredu političkim protivnicima.

“Neću se pilićarski dodvoravati građanima i obećavati da bi glasali za moju stranku”, rekao je još Vućić.

Na pitanje o budućem premijeru, on je rekao da treba prvo da se sačeka kako bi se videlo ko ima većinu ali da će biti značajnih kadrovskih promena u ministarstvima i u stranci koju vodi, ukoliko SNS pobedi.

“Poštujem sve što je Ana Brnabić uradila i mnogo sam je u ljudskom smislu zavoleo, pokazala je veliku borbenost i veliku ljubav prema Srbiji. Volim i druge”, rekao je Vučić.

On je rekao i da izlazak na izbore pametan postupak za stranke koje su se na to odlučile, a da su stranke koje ih bojkotuju na “istorijskom minimumu”.

(Beta)