Predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću dodeljena je povelja počasnog građanina Kozarske Dubice i najavljen je njegov boravak početkom maja u Republici Srpskoj, rekao je sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković na svečanosti u Kozarskoj Dubici.

Opština Kozarska Dubica dodelila je povelju počasnog građanina povodom Dana opštine predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću za poseban doprinos u njegovanju sećanja i širenju istine o nevino stradalim žrtvama u logoru Jasenovac i Donjoj Gradini, kao i za izgradnju infrastrukture u Кozarskoj Dubici, preneo je N1.

Selaković je ocenio da će Vučićeva poseta RS označiti novi talas podrške Republici Srpskoj i nove razvojne projekte za sve njene opštine.

Selaković je u izjavi novinarima u Кozarskoj Dubici naglasio da rukovodstva Srpske i Srbije rade u interesu zajedničke budućnosti i za dobrobit građana koji žive u Srbiji i u Republici Srpskoj.

On je podsetio na zajednički projekat izgradnje Memorijalnog centra u Donjoj Gradini, na području opštine Кozarska Dubica. Selaković je izrazio uverenje da će po načinu na koji bude koncipiran, izveden i postavljen taj memorijalni centar, biti jedinstven u ovom delu Evrope i upravo ono što zaslužuju jasenovačke žrtve nacističkog genocida nad srpskim narodom u Drugom svetskom ratu.

Selaković je rekao da to treba da postane mesto hodočašća i dolaska Srba iz čitavog sveta i svedočanstvo stradanja koje više nikada ne sme da se ponovi.

Komentara

 1. Aleksandar
  29. aprila 2019. 00:17

  Uh, kako mu zavidim što je postao počasni zavidim ovog čuvenog svetskog grada !!!!

 2. Anonimni
  29. aprila 2019. 10:12

  Hnk jug hh

 3. Frida
  30. aprila 2019. 09:54

  Cuveni grad haha ha cime se ovaj dici

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.