“Neće da se bore, jer hoće da se reše tog ‘kamena oko vrata’, jer će se tako rešiti i Vučića…”

4
BETAPHOTO/Predsednistvo Srbije/Dimitrije Goll/MO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je danas da se njegovi politički protivnici nadaju “legalizaciji srpske propasti” na Kosovu i Metohiji da bi mogli njega da optuže.

“Neće da se bore i da pomognu svojoj državi, jer hoće da se reše tog, kako smatraju, ‘kamena oko vrata’, jer će se tako rešiti i Vučića”, rekao je Vučić u intervjuu za televiziju Pink.

On je odbacio ideju održavanja referenduma na kojem bi se građani izjasnili o pitanju Kosova i dodao da nije potrebno održati referendum da bi se reklo da je Kosovo Srbija.

“I šta ćemo onda? Nećemo da razgovaramo? Pa kažite ljudima šta su posledice toga. Šta ćemo da radimo ako nas izoluju svi. Da imamo sankcije kao 90-ih, da nemamo strane investicije? Ja u tome da učestvujem neću”, rekao je Vučić.

Govoreći o godišnjici  Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN, usvojene juna 1999, Vučić je rekao da se radi o kompleksnom dokumentu koji ima dosta pozitivnih elemenata, ali i elemenata koji su doveli do pogroma srpskog stanovništva 2004. godine, Ahtisarijevog plana i proglašavanja nezavisnosti 2008.

“I mi umesto da se tome suprotstavimo na mudar način, mi pravimo strašne greške, od kojih je najstrašnija ona sa Međunarodnim sudom pravde. Danas imamo tešku situaciju sa 93-94 odsto Albanaca na Kosovu, iako su apsolutne brojke znatno drugačije. U tim uslovima se dobro borimo i držaćemo se onih delova Rezolucije 1244 koji idu nama u prilog”, rekao je on.

Vučić je izjavio da očekuje pritiske povodom pitanja Kosova i Metohije ali i ocenio da postoje “značajna neslaganja unutar do juče monolitne zapadne alijanse i to ne u suštinskom smislu nego ko će da vodi igru oko Kosova”.

“Ako postoji nešto zbog čega ne spavam, to je Kosovo i Metohija. Narodu hoću da kažem da ću da se borim možda još i snažnije nego u prethodnom periodu”, kazao je predsednik Srbije.

Navodeći da se mnogi u Srbiji pozivaju na Rezoluciju SB UN 1244 a da ne znaju šta sve piše u njoj, Vučić je kazao da se u preambuli tog dokumenta govori o “najsnažnijoj afirmaciji sporazuma iz Rambujea, koji smo ranije odbili”.

“Uspostavlja se međunarodno prisustvo uz privremene prištinske organe vlasti čime se derogira prisustvo ne samo vojnih već i civilnih snaga Srbije na Kosovu i Metohiji a obavezali smo se i da će Kosovo biti predmet delovanja Haškog tribunala”, dodao je predsednik Srbije.

Vučić je rekao da je veoma zadovoljan radom premijerke Ane Brnabić, ali da će posle izbora sastav Vlade Srbije doživeti značajne promene.

On nije želeo da govori o konkretnim imenima ministara, rekavši da će odluku o tome “donositi oni koji budu mogli da formiraju većinu”.

“A ko će to biti, to ćemo tek da vidimo”, rekao je on.

Vučić je izjavio, povodom odluke REM-a da zabrani spot izborne liste koju predvodi, da nikakve zloupotrebe dece nije bilo i ocenio da je suština tih kritika da mu se zabrani pojavljivanje u medijima.

Komentarišući spot u kom razgovara sa devojčicom, Vučić je rekao da je to “lep spot sa dobrom porukom koji nikoga nije uvredio”.

“Verovatno im je zasmetao jer se ljudima dopao. Nikakve zloupotrebe dece nije bilo, nismo vodili negativnu kampanju, pričali smo o problemima koje deca imaju od vrtića, škole. A zbog koga se bavite politikom ako ne prvenstveno zbog dece”, rekao je Vučić.

Naveo je da se SNS-u zabranjuju spotovi a da ta ista pravila ne važe za “drugu stranu”.

“Čisto licemeran pristup ali smo poštovali odluke državnih organa. Hteli su naši ljude da se pobune protiv takve odluke ali reč nismo rekli. Suština je kako zabraniti meni da se negde pojavim. Njima smeta samo jedan, razumeju ljudi sve”, kazao je Vučić.

(Beta)

4 KOMENTARA

  1. Svakom svoje ….sta je bilo bilo je nije tuga za mene jos mi srce luta mojih pet minuta jednom će da osvane

  2. Mi koji nemamo decu nemamo za koga da se borimo bas vam hvala pa nećemo se boriti ni za vasu decu kad svoje nemamo borite se sami draga moja gospodo toliko od nas slobodnih strelaca

  3. Joj bato nemoj vise u pravu si kadrovska zaposljavanja itd itd joj bato na svojoj kozi sam osetila razne smicalice i namestaljke brate mobinzi samo tako od strane neiste stranke ili ako si neutralan au brate ne mogu vise da pišem ne dao Bog nikome samo napred Al bez mene ja ne mogu vise trokirala sam ni glas da pustim udavili su me naskroz nemas pojma koji su to daleko im lepa kuca buu sto dalje od mene inače cu vas začarati ko baba Roska

  4. Вучићева политика на КиМ је велика срамота. Тај човек никада није изашао и рекао шта је његова политика на КиМ. Са ове временске дистанце види се да је Коштуница био немилосрдно у праву када је поднео оставку и расписао изборе на којима је изгубио, а због сукоба са Тадићем око прихватања фамозног Еулекса. Коштуница је био против Еулекса а Тадић је веровао у те шарене лаже о Европској унију. Зато је и платио цену на изборима, јер чим није био довољно кооперативан, иста та Европска унија га је пустила низ воду. Потписивање Бриселског споразума је почетак велеиздаје ове Вучић-Дачићеве власти. Где ће се та велеиздаја завршити видећемо. Што се тиче опозиције она се понаша јадно, недржавнички, без става, без гласа, без мириса и укуса, као да је накљукана седативима, као и целокупна јавност. Што се тиче СПЦ, она дели ордење и однос према КиМ јој је сличан односу који према њему има опозиција. Једино ко види да овде дебело ствари иду у минус је руски амбасадор који мало мало па помене Резолуцију 1244 као платформу за преговоре. Ситуација делује безизлазна и једина енергија која овде постоји то је енергија подмићивања, корупције, партијског кадрирања и запошњавања, трговине утицајем, бесомучног лагања, свакодневних манипулација и виртуозних спиновања, дављења институција, унижавања знања и образовања, да не набрајам даље, могао бих до сутра.

Comments are closed.