Vučić o rušenju u Savamali: “Žao mi je što ja nisam bio u tom bageru, u toku dana, da srušim udžerice…”

1
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

(Beta) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da na sudu nije dokazano da je bilo ko vezivan tokom rušenja više objekata u Hercegovačkoj ulici u beogradskom naselju Savamala.

“Tamo nisam video nikoga da je vezivan i na sudu to niko nije dokazao ni na koji način, osim što sam slušao mnoge teorije kako su ljudi prebijani, pa niko nije došao i rekao da je prebijen”, rekao je Vučić za televiziju Juronjuz.

Ponovio je da mu je “žao što nije lično tokom dana upravljao bagerom koji bi udžerice i straćare sklonio sa tog mesta, jer bi to bio pravi doprinos predsednika Vlade, ili predsednika Republike napretku zemlje”.

“Neretko sam bio buldožer u ovoj zemlji, radio sam ono što niko nije smeo, zato što su morale da se donose teške odluke. Nažalost sa ovim nisam bio upoznat i zato mi je žao što nisam, jer bih sam seo (u bager) u 12 pre podne i to obavio”, kazao je Vučić.

Na pitanje o slučaju “Panama papiri”, koji su pokazali da je ministar finansija Siniša Mali bio vlasnik ofšor firme koja je kupila 24 stana u Bugarskoj, Vučić je rekao da “za njega ne postoje nikakvi papiri i da njega nema u njima”.

Kada je u pitanju poljoprivredno imanje “Jovanjica”, na kome se nalazila najveća plantaža marihuane u Evropi, Vučić je rekao da “ne zna o čemu se radi”.

“Uhapšeni su neki ljudi, nikad nisam imao nikakve veze ni sa čim od svega toga”, rekao je Vučić.

Govoreći o ministru odbrane Nebojši Stefanoviću i tome da li je izgubio njegovo poverenje, Vučić je kazao da Stefanović “ima pravo da se dokazuje svojim radom”.

“Videćemo kako će se pokazati i dokazati svojim radom. Svako ima pravo na to, a ja nemam pravo na svoje lične reakcije i na pokazivanje bilo kakvog ličnog animoziteta. Moram da merim objektivnim kriterijumima”, istakao je on.

Upitan i da li to što član Srpske napredne stranke (SNS) Vladimir Đukanović brani na sudu bivšu sekretarku MUP-a Dijanu Hrkalović, optuženu za trgovinu uticajem, šteti ugledu stranke, Vučić je upitao “zbog čega bi to nanosilo štetu”.

“Mislite da treba da zabranim nekome iz SNS da radi svoj profesionalni posao? Čak i da nanosi štetu, nemam pravo da reagujem na to”, kazao je Vučić.

1 KOMENTAR

  1. Много амбиција има А. Вучић. Ем да је шеф, државе, ем шеф партије која држи све конце власти у земљу, ем будући школовани кошаркашки тренер за клинце и клинцезе, ем би, гле чуда, да буде и багериста. А заборавио ону “много хтео, много започео…”. Јес’ да сада прави мајстори диктирају (повеће) цене, али ни плата шефа државе није за потцењивање. Што би се рекло, испашће на крају по оној “седи диси, јер…”. А, брате, за толике дужности мало ће бити и израелски, британски и остали савезници. Ионако, много (нас) коштају. Брате.

Comments are closed.