Vučić o potpisivanju Briselskog sporazuma: “Znao sam da ZSO neće biti formirana”

2
(BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC/MO)

(Beta) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, govoreći o potpisivanju Briselskog sporazuma s Prištinom 2013. godine, da je znao da Zajednica srpskih opština (ZSO) neće biti formirana, “jer to (prištinskoj strani) nije bio ni plan”.

Tokom završne reči na sednici Skupštine Srbije o Kosovu, Vučić je rekao da je Priština “igrala” oko Biselskog sporazuma zbog dve tačke na koje Srbija nije pristala: prijem Kosova u UN i uvođenje regionalne policije na Severu Kosova, koju bi većinom činili Albanci.

Vučić je naveo da je on “grešnik”, u poređenju sa svojim političkim protivnicima, za koje je rekao da su “bezgrešni”, a “najmanje grešni kada su u pitanju pare u njihovim džepovima”.

“U užarenoj atmosferi, imao sam dovoljno hrabrosti da odem među ljude (na Kosovu) koji su mi psovali majku, oca i decu, i govorili da sam izdajnik, i da im kažem: ‘Sačekajte da vidite kako će Albanci da beže od Briselskog sporazuma!'”, rekao je Vučić.

Dodao je da bio u pravu, “ne zato što je pametniji”, već zato što je “dobro razumeo međunarodne okolnosti i pritiske” i shvatio da se Priština “igra”.

Vučić je naveo da je Briselski sporazum međutim omogućio Srbiji da se razvija i da ekonomski napreduje.

On je poručio da u pregovorima s Prišinom “nema pravde i principa”, a preostaje da se vidi “šta može da se uradi za narod i zemlju, a onda gotovo po svaku cenu da čuvamo mir i stabilnost”.

2 KOMENTARA

  1. Не зна шта је “компромис”, али он даље трчи том стазом. Тако рече председник А. Вучић, уз аплаузе свог “главног одбора” у виду већинских посланика! Па то само моме да личи на одлазак на пијацу, међу превејане накупце у виду Куртија, ЕУ, САД. Са таквим миром не поступа ниједан добар и одговиран домаћин.

  2. А шта ти људи на Косову, који су те псовали, имају од тога што Албанци “беже” од Бриселског споразума ? Могу да се врате у оне институције које си ти “предао” тој назови држави ? Шта је твоје “визионарство” конкретно донело, осим што си све српске институције на Косову предао сепаратистима, а једино што би тим људима донекле олакшало живот, ниси добио, а како ствари стоје, и нећеш ?

Comments are closed.