Iz Prištine je stigla vest da je kosovski panel za predstavke i žalbe odlučio da se uopšte ne broje glasovi pristigli iz centralne Srbije, tokom parlamentarnih izbora.

N1 piše da to neće uticati na broj mandata Srpske liste i prenosi stav predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji tvrdi da će takva odluka promeniti krajnji rezultat i moguću konfiguraciju nove kosovske vlade.

On tvrdi da će sada, bez glasova iz centralne Srbije, cenzus preći i koalciji Badžeta Pacolija i Fatmira Ljimaja.

Ukoliko bi se to dogodilo, Samoopredeljenje Aljbina Kurtija bi izgubilo tri mesta, Stranka Ise Mustafe i Vjose Osmani bi izgubila jedno, baš kao i Tačijeva bivša partija, te stranka Ramuša Haradinaja.

„S dolaskom te koalicije koja će da ide u blisku saradnju sa Mustafinom partijom, mogu sutra da se pojave i kažu: ‘Mi u bloku imamo više od Kurtijeve partije. Mi hoćemo da Vljosa bude premijer, što više niko ne može da isključi'“, rekao je Vučić i istakao da je „Kurti ispao naivan“.

Međutim, Vučić je brzo dobio odgovor iz Prištine.

Vjosa Osmani tvrdi da se „vidi da je Vučić bio ministar propagande“.

„DSK ne radi nikome iza leđa, a još manje kroz igre koje su proizvod teorija zavere i umova kao što je Vučić. Svi u DSK smo posvećeni da buduća vlada DSK-Samoopredeljenje bude osnovana kao ravnopravno partnerstvo gde je poverenje alfa i omega naše saradnje“, izjavila je Osmani.

Komentar(1)

  1. Bobby
    13. новембар 2019. 11:14

    Председник је изјавом показао да ни дан данас не разуме косовску политичку стварност када је покушао у својим "конструкцијама", разрађеним вероватно по српском моделу, то да интерполира на тај простор. Изјава је дилетантска до дебилности. Албанци се у својој политици на Косову разликују једино у томе ко какве ципеле носи, све остало је исто. То да ли ће председник Косова, или председник владе, да буде: Вљоса, Курти, Харадинај,... Тачи, апсолутно нема никаквог значаја, све је то иста политика. Уколико би његова изјава имала за циљ подметање некаквог сукоба међу Албанцима, по питању председника владе, била би још глупља. Из истог разлога, то је апсолутно небитно. Албанци су уједињени у политици отимања српске имовине и ко ће ту које "улоге" да игра, потпуно је неважно. Плен је већ подељен.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.