Vučić o Drobnjaku: Nadležni organi će ispitati poreklo novca na švajcarskom računu

1
Printscreen/YouTube/K1

(Beta) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će nadležni organi “naravno da ispitaju” poreklo novca na računu u švajcarskoj banci direktora “Puteva Srbije” Zorana Drobnjaka.

Vučić je, odgovarajući na pitanje novinara prilikom obeležavanju početka radova na izgradnji saobraćajnice Sremska Rača – Kuzmin, rekao da je “licemerno” da od strane medija koji pišu o Drobnjakovom računu “nije primećeno” da u istoj švajcarskoj banci račune “sa mnogo većim iznosima novca” imaju i drugi, o kojima se u tim medijima piše pohvalno.

Vučić je pitao Drobnjaka, koji je prisustvovao obeležavanju početka radova na izgradnji auto-puta prema Sarajevu, “kada je stavio novac” na račun, na šta je on odgovorio da je to bilo 2007. godine.

Istraživački portal KRIK je u medjunarodnom projektu “Švajcarske tajne” prethodnih dana objavio da je Zoran Drobnjak 2007. godine otvorio račun u banci “Credit Suisse” u Švajcarskoj, da bi godinu dana kasnije na njemu imao oko pola miliona franaka ili oko 300.000 evra.

1 KOMENTAR

  1. Није посао било кога из власти, па ни у овом случају, да оцењује објективност писања, већ да одговори, зашто је овај човек још увек на слободи ? То када је новац депонован на страни рачун, за председника републике можда има значај, у смислу да је пљачка настала до његовог ступања у извршну власт, али за органе гоњења је то небитно. И док надлежни органи марљиво “испитују” шта би то у овом слуачају могло бити предмет гоњења, а што је свакоме, па и лаику, сасвим јасно, сва је прилика да ће и у овом случају, као и у многим случајевим апре овога, (случај “коферче”, случај решавања стамбеног питања једног министра,… итд) “вук појести магарца”. Није тајна да се ова држава и народ деценијама пљачкају извлачењем новца на основу квалитета изведених путарских радова. Ту се пљачка почев од самог квалитета радова на подлози пута, квалитету подлоге, до квалитета и квантитета асфалта као завршног слоја. Стога се и догађало да се деоница ауто-пута која није пуштена у саобраћај сама од себе уруши, а отрајности таквих радова не треба ни трошити речи. О размерама пљачке свега осталог могао је да се осведочи свако ко је возио путевима ван Србије. Свакако, није ово “патент” ове власти, а што показује и именовани “кадар”. Размере пљачке су почеле да расту са доласком “демократије” када су и забележени скандали у мандату Др. Зорана и дизања у ваздух “путарске” фирме “Дифенс роад”, па до “епских” размера данас. Стога је и оправдана сумња да ће овај лопов сносити било какве законске консеквенце, јер он је само промено “руку” којој даје новац и као такав је веома битан свакој власти устројеној на криминалу, јер уз то, као такав и “много зна”.

Comments are closed.