Vučić: “O datumu održavanja izbora nisam rekao ni jednu reč”

0

(Beta) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je datum održavanja izbora ustavna i zakonska kategorija  a ne pitanje bilo kakvog dogovora.

Vučić je rekao novinarima u Beogradu, povodom medijskih navoda o datumu održavanja predstojećih izbora, da on o tome “nije rekao ni jednu reč”.

“Datum održavanja izbora je ustavna i zakonska kategorija, to nije pitanje odluke stranaca  i tajkunskih  političkih partija i bilo kakvog dogovora”, rekao je predsednik Srbije.

Prema njegovim rečima, datum održavanje izbora “je  pitanje Ustava i zakona”. “U skladu sa Ustavom i zakonom realno je da izbori budu održani upravo u takvim terminima (koji su objavili mediji)… ali ja nijednu reč nisam rekao o tome”, dodao je Vučić.

Izbori u Srbiji najverovatnije će biti održani istovremeno na svim nivoima u periodu izmedju 20. marta i 3. aprila sledeće godine, objavio je juče beogradski Blic, uz napomenu da se radi o nezvaničnim saznanjima.

List je naveo da je to rečeno na desetoj rundi medjustranačkog dijaloga, bez učešća stranaca kojoj je prisustvovao i  Vučić.

Vučić je rekao danas da se na tom sastanku otvoreno i pragmatično razgovralo i da je  vlast saslušala sve primedbe opozicije. “Nastavićemo da razgovarom i verujem da ćemo stići do dobrih rezulata”. rekao je on. 

Vučić je podsetio da ne učestvuje u medjustranačkom dijalogu o izbornim uslovima, uz posredovanje evroparlamentaraca.
“Što se tiče drugih njima je mnogo važnije šta će da kažu stranci nego bilo ko od nas a  što neće promeniti način održavanja demokratskih izbora u Srbiji”, rekao je Vučić.