Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Kotoru da nije uveren da će zemlje Zapadnog Balkana postati deo Evropske unije (EU), pre nego što to postane Ukrajina.

„Kada ćemo ući u EU, da li ćemo ući zajedno sa Ukrajinom, to je drugi problem. Vi imate vaše mišljenje, ali moja inteligencija meni govori da sam ja u pravu“, poručio je Vučić na samitu EU Zapadni Balkan.

„U vašim zemljama je možda EU toliko popularna, u mojoj zemlji nije toliko popularna, kao što ni mi nismo toliko popularni, iako smo mi najveći deo ovog regiona. Nećemo mi nikada pričati loše stvari o važnosti ove inicijative“, predočio je Vučić, prenosi N1.

Govoreći o Planu rasta za Zapadni Balkan, na panelu „Aktuelna situacija i planovi za budućnost – novi plan rasta“, Vučić je rekao da je veliki entuzijazam i da je promena u pristupu EU na Balkanu otvorila velike prilike.

„Mnogi ne razumeju o čemu ovde govorimo, a to je zato što ne razgovaramo o velikim političkim pitanjima, već o životima ljudi, životnom standardu. Do sada smo imali kvalitetne razgovore, mislim da je ostalo još nekoliko nerešenih pitanja, jedno ili dva“, dodao je.

„Bilo je nekih odluka koje za nas nisu bile lake, pitanje javnih nabavki, državne pomoći, čak i pitanje viza. Ono što sam želeo da kažem, da me svi čuju, zajednička oblast plaćanja u Evropi, zelene trake, pitanje ACAA – znači sporazum o proceni usaglašenosti i prihvatanju industrijskih proizvoda“, predočio je Vučić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.