(Beta) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je danas u govoru u Čačkuda nijedan predsednik Srbije u budućnosti „neće ponoviti ono što je on izgovarao u Njujorku“, na sednici Generalne skupštine UN na kojoj je izglasana rezolucija o Srebrenici.

„I posebno njima u lice. Nikada se to više neće dogoditi, to mogu unapred da vam kažem. Ja sam to mogao da uradim i mogao da budem hrabar zato što je iza mene bila Srbija, zato što sam znao da hoćete Srbiju koja ima obraz, a ne Srbiju koja se povlači pred onima koji hoće da je skrše“, rekao je Vučić na predizbornom skupu „Čačak sutra“, liste okupljene oko Srpske napredne stranke (SNS) za lokalne izbore u tom gradu.

Govoreći o rezultatima SNS u Čačku, posebno je pomenuo stakleni vidikovac na Kablaru, navodeći da je funkcionerka te stranke i predsednica Skupštine Ana Brnabić „kao mahnita zapela“ za taj projekat.

Kazao je da je od Brnabić tražio da mu objasni zbog čega toliko insistira na tom projektu, navodeći da će se ta investicija vratiti „za 50 godina, pitanje da li i tad“.

„I ne vredi, šta god ja rekao, ona je krišom tražila kanale kako će te pare da se usmere tamo i kako će taj posao da se završava i onda sam digao ruke i rekao da rade to“, rekao je Vučić.

Njegov govor je nakratko prekinulo skandiranje okupljenih u hali, koji su uzvikivali „Čačak hoće stadion“, na šta je Vučić kazao da su trenutno prioritet stadioni u Kragujevcu, Nišu i obnova stadiona „Karađorđe“ u Novom Sadu, jer su potrebni za evropsko takmičenje do 21 godine koje će biti održano 2026. ili 2027. godine.

„Popravite još malo tim (Borac), neću da vam obećam, a ja ću da dam sve od sebe da razgovaram sa (ministrom finansija Sinišom) Malim, da pokušamo da uradimo u Čačku stadion“, kazao je Vučić.

Govoreći o Čačku i Moravičkom okrugu, naveo je da je urađen autoput do Beograda, kao i da će uskoro biti otvorena deonica od Čačka do Požege, a najavio je i autoputeve prema Kraljevu i Kragujevcu.

U Čačku, prema njegovim rečima 11.000 više zaposlenih nego 2012. godine, iako grad ima manje stanovnika.

Vučić je naveo i da je narod sa pravom povremeno nezadovoljan i zatražio od lokalnih funkcionera da više slušaju građane, da ih primaju u kancelarije i pokušaju da im pomognu sa problemima.

Poverenica beogradskog odbora SNS i predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić rekla je da se na izborima 2. juna odlučuje kako će Srbija dalje, „da li ćemo nastaviti da se razvijamo ili ćemo krenuti putem prošlosti“, kao i da to nisu izbori na kojima se odlučuje o lokalnoj politici, zato što „opozicija nije tu da bi predstavila plan, progam i viziju, već da bi zasutavila razvoj Srbije“.

Brnabić je zahvalila, kako je rekla: „strašnoj mašini“ – predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću za svu njegovu borbu, emocije i strast i za to što je proteklih dana u Njujorku „pokazao kako se voli i brani jedna zemlja, istina i međunarodno pravo“.

Ona je kazala da su predstojeći izbori pitanje toga „da li želimo da Srbija nastavi da radi i da se razvija i da briga o građanima bude jedina važna za političare na vlasti, ili želimo da Srbiju vode ljudi koje baš briga za narod i koji slušaju direktne instrukcije iz inostranstva“.

Lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je da kada je „za zemlju teško“, kao što je Srbiji danas, jedini izlaz za nju je da „budemo jedinstveni i složni“, te da su se iz tog razloga okupili na jednoj koalicionoj listi.

„Jaki napadi zahtevaju da Srbija bude jaka da bi mogla da se uspešno odbrani od svih napada. Ne napadaju oni nas bez razloga, oni i predlažu ove rezolucije, oni to rade i glasaju za to zbog njih, da bi opravdali zločine koje su počinili nad našim narodom, da ispadne normalno da je srpski narod zaslužio agresiju“, ocenio je Dačić.

Dodao je da nema veće uvrede za žrtve genocida neko kada su predlagači rezolucije Nemačka i Turska – „najveći počinitelji genocida“.

Kako je naveo, glasanje Crne Gore u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija za Rezoluciju o Srebrenici, je „sramota koja ce ostati doveka za nju“.

„Srbija se ujedinila u odbrani drzavnih interesa, ponosni smo što smo Srbi i što pripadamo našem slobodarskom narodu“, kazao je Dačić.

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović i nosilac liste „Aleksandar Vučić – Čačak sutra“ rekao je da je trenutak u kom se okupljaju veoma važan za Čačak i još važniji za Srbiju.

Naveo je da „neke velike zapadne sile“ imaju svoju „agendu koja ne preoznaje slobodarske narode“ i da „Srbija kroz istoriju nikada nije napala nikoga, nego se samo branila“.

Istakao je da je „zahvaljujući diplomatiji Vučića dve trećine slobodarskog sveta na strani Srbije“ i da „moramo da budemo ponosni što imamo predsednika koji se lavovski bori“.

„Ovakva državnička politika nam je donela mnogo toga – ekonomski rast, razvoj u svakom smislu, mir i stabilnost. Pokazujemo svetu da postoji mali narod velikog srca“, rekao je Todorović.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.