(Beta) – Predsednik države Aleksandar Vučić izjavio je danas da se nikad do sad nije desilo da neki predsednik Srbije izlazi na televizijski duel bilo kome, sem u drugom krugu predsedničkih izbora.

„Uvek spreman da razgovaram sa svima, na način kao što sam razgovarao o Kosovu,  sam a preko puta mene svi oni, odlazio sam u Skupštinu kao premijer ili predsednik, odgovarao sam opozicionim poslanicima“, rekao je Vučić.

On je na pitanje da li će ići na televizijski duel kao što su Boris Tadić i Ivica Dačić pre neki dan na Radio televiziji Srbije, rekao da će svako ko udje u drugi krug predsedničkih izbora imati obavezu da izadje na televizijske duele.

Odgovarajući na pitanja posle otvaranja zdravstvene stanice u Borči, Vučić je rekao da je važno da postoji demokratski okvir u kojem mogu da se čuju različiti stavovi i ideje.

Na pitanje o delimičnoj obaveznoj vakcinaciji, on je rekao da ne može da podrži diskriminatorne mere, što ne znači da neće imati izbora u budućnosti.

„Pratimo pažljivo mere Sebastijana Kurca i Emanuela Makrona i ono što se zbiva u Nemačkoj. Videćemo šta je to što možemo da uradimo da ne povredimo Ustav, šta je to što možemo da obezbedimo veću sigurnost za naše gradjane a da istovremeno ne povredimo prava ljudi koji su nedisciplinovani, neodgovorni“, rekao je Vučić.

On je povodom usvajanja Zakona o vodama i primedbi dela javnosti na njegov sadržaj, rekao da će ga potpisati ako je u skladu sa Ustavom, i da će ga tek pročitati.

„Ta vrsta potcenjivanja naroda gde govorite o splavovima. Ne stoje oni tu tri dana, već ih je neko drugi postavio, nastajalo je u vreme neke Demokratske stranke, ‘žute vlasti’. Tad se ćutalo a sad su se setili da im smeta“, naveo je Vučić.

Kako je rekao, „šta god da se uvoji oni polaze od sebe – da će neko da nešto ukrade, ne mogu da razumeju da neko živi da otvori zdravstveni centar i puteve“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.