Vučić: “Ne vidim da je za nas problem to što je Šinavatra dobila srpsko državljanstvo”

8
Foto: Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je, povodom dodele pasoša bivšoj premijerki Tajlanda Jingluk Šinavatri – o čemu je Nedeljnik pisao u aktuelnom broju – da ne vidi u tome problem.

On je dodao da se zalaže za potpunu liberalizaciju dodele srpskih pasoša.

“Ja ne vidim da je to za nas problem, posebno ako je vlada mogla da vidi ma kakvu ekonomsku ili neku drugu korist za našu zemlju”, rekao je Vučić, odgovarajući na pitanja novinara i dodao da pasoš nije neka svetinja, preneo je B92.

“Dovedite ljude u našu zemlju, bolje da dovodimo ljude, mnogo smo ih izgubili zahvaljujući siromaštvu u kojem su nas ostavili”, rekao je Vučić.

Vučić je istakao i da ne može da govori o svim konrektim slučajevima, ali da je načelno za potpunu liberalizaciju dodele srpskih pasoša.

“Pre svega bih voleo da to vidim na primeru državljana nekih drugih zemalja iz regiona, ali i svih drugih”, rekao je Vučić.

Podsetimo, Nedeljnik je u novom broju objavio saznanja da je Vlada Srbije na sednici 27. juna ove godine donela rešenje o prijemu u državljanstvo Republike Srbije bivše premijerke Tajlanda Jingluk Šinavatre, koja je u svojoj zemlji osuđena na pet godina zatvora zbog korupcije.

U aktuelnom broju Nedeljnika čitajte veliko istraživanje o tome ko sve i na koji način dobija srpsko državljanstvo, kako su državljanstva dobili bivši i sadašnji pripadnici Fataha, saradnica Tonija Blera, kakva je uloga u svemu tome jednog nemačkog državljanina koji je u međuvremenu “postao Srbin”…

ČITAJTE U NOVOM NEDELJNIKU KOJI JE NA KIOSCIMA OD ČETVRTKA 8. AVGUSTA, ILI U DIGITALNOM IZDANJU KOJE JE DOSTUPNO NA NOVINARNICA.NET

8 KOMENTARA

  1. Pa kako da dovodemo ljude u Srbiju kada obicnim smrtnicima postavljate nenormalne uslove za dobijanje drzavljanstva?! Moj muz, doktor nauka, kada je cuo sta mu je sve potrebno za drzavljanstvo, pobegao je glavom bez obzira.

  2. To sto je doticna za svoje vlasti u Tajlandu priznala Kosovo, ne utice na odluku o dodeli drzavljanstva. U Srbiji se na zalost sve prodaje za pare, a najvise obraz!

  3. Sredite joj i diplomu ko Toomi ili doktorat ko ministru,, da ima od čega ovde da živi, da ne radi za minimalac… jadna

  4. Samovolja će mu izmaći tepih, odaće po kamenju, bos. Po svaku cenu pokušava da ubedi sebe i gradjane da nije bio vlast u vreme vladavine Miloševića.

  5. STIDI SE, ako su te roditelji uopste naucili sta je stid!
    Posle lepo potpisi drzavljanstva svim strankinjama koje su se zeznule, pa se udale i dosle u ovu raspalu zemlju i decu izrodile, a stalno moraju da se prijavljuju, valjda zato sto nemaju para?

Comments are closed.