Nakon sastanka Predsedništva Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić je najavio da će u narednih nekoliko dana biti verifikovani mandati narodnih poslanika.

„A, krajem avgusta će se ići na izbor vlade… Odmah nakon konstituisanja skupštine, ući ćemo u unutarstranačke razgovore, kako bismo formirali vladu do 25. avgusta“, rekao je Vučić.

On je rekao da nikada nikome nije palo na pamet da se sednice održe na nekom drugom mestu i da će se svaka sednica parlamenta održati u zdanju Doma Narodne skupštine.

„Naslušao sam se razlih huligana, kako se neko plaši. Oni polaze od sebe, pa donose zaključke. Narod je izabrao poslanike i njihovo je da budu u zgradi skupštine“, rekao je predsednik Srbije.

Kaže i da se razgovaralo o koalicionim partnerima i postoje 4 moguće opcije.

„To je da idemo sa socijalistima i manjinama, sa Šapićem i manjinama, sa socijalistima i Šapićem i manjinama, i da idemo sami na manjinama. Nastavićemo da razgovaramo, saslušao sam sve“, kaže.

Vučić je najavio i da će manje od dva meseca proći do formiranja vlade.

„Mi smo razumeli poruku naroda, Ogromno poverenje koje smo dobili je teret na našim leđima. Moramo da napravimo najbolji izbor za naredne četiri godine u uslovima pritisaka oko KiM, stvari u regionu, peidemije koronvirusa i ekonomske krize“, objašnjava Vučić zašto još uvek Vlada nije formirana, i dodaje:

„Ja odluke ne donosim pod pritiscima. To je jedna od stvari koja je učinila našu dravu pa i stranku snažnijom od svih drugih. Nemam potrebu da objašnjavam svaki politički potez i donosim odluke u skladu sa interesom naroda“, kaže.

https://www.nstore.rs/product/godisnja-pretplata-na-magazin-nedeljnik/

Komentar(1)

  1. Zoran
    2. август 2020. 17:49

    Ako je Vucko sazreo kao ozbiljan politicar nebi trebao u koaliciju za dobrobit Srbije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.