Vučić: Nadao sam se da će sinoć u Briselu biti postignut dogovor

2
Beta/Serbian Presidential Press Service via AP

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Nišu, gde zajedno sai predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen prisustvuje ceremoniji obeležavanja početka radova na modernizaciji i rehabilitaciji pruge Niš-Brestovac na međunarodnom železničkom Кoridoru 10, da se nadao da će sinoć biti postignut dogovor Beograda i Prištine.

On je istakao da je dijalog koji je juče održan u Briselu dve delegacije bio neuspešan.

“Ne uslovlovljamo nikad razgovore, dijalog i pod okriljem EU je za nas nešto što je osnovno i čemu smo privrženi”, rekao je Vučić.

Ipak, kako je rekao, ne može da govori o detaljima pregovora koje je vodio šef Kancelarije za KiM Petar Petković.

“Želim da verujem da nismo daleko od rešavanja trenutnog problema, a nadam se da ćemo time uspeti da izbegnemo eventualne buduće probleme što je važno i za nas iza Albance”, rekao je on.

Vučić je izjavio da je Srbija u potpunosti posvećena primeni do sada potpisanih sporazuma čiji je pokrovitelj Evropska unija.

On je zahvalio predsednici Evropske komisijeza njen stav o krizi na severu Kosova i o svemu, za šta je iznela dovoljno “balansiran pristup”.

“Hvala Vam za reči razuma. Citiram, rekli ste: od ključne je važnosti da se napetost smanji i da se vratimo dijalogu”, rekao je Vučić u Donjem Medjurovu.

Prema njegovim rečima, ona je više nego bilo ko drugi vlasna da iznese objektivan stav o političkim kretanjima u Evropi i svetu.

Vučić je upozorio da svaka vrsta destabilizacije utiče loše na ceo region.

“Svaka vrsta problema svima nama pravi veliki problem u privlačenju investicija i svemu drugom”, kazao je on. “Nećemo biti član EU dok u potpunosti ne rešimo naše odnose sa Prištinom.”

2 KOMENTARA

  1. Разлог за славље има једино Лајчак, коне замало да пропадне функција посредника ЕУ. Заслугу има и Ескобар, који добро познаје и Србе и косовоалбанце. А Срби на КиМ, што се мрзоше на барикадама, добро знају да им перспектива живота уз Куртија и остале неће бити нимало лакша.

  2. Igrokaz ili pozorisna predstava spusta se zavesa, drago nam je da malo domorimo u iscekivanju novih napetih dogadjaja. Ziveli

Comments are closed.