(Beta) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, na svečanosti početka izgradnje terminala za tečni prirodan gas (LNG) u Aleksandrupolisu, u Grčkoj, da je to važno „za celu regiju, ceo Balkan“, navodeći da je kao i mnogi drugi bio skeptik verujući da će za tako nešto trebati godine.

„Sada kada pogledam da je ovo urađeno, veoma smo zahvalni i spremni smo da preuzmemo velike količine gasa u budućnosti. Treba da poboljšamo gasnu infrastukturu u našoj zemlji i da gradimo sisteme za povezivanje sa bugarskim prijateljima, tada ćemo moći da prihvatimo velike količine gasa“, rekao je Vučić u govoru na svečanosti s grčkim premijerom Kirijakosom Micotakisom i predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom.

Vučić je istakao da je taj poduhvat važan za zemlje koje su u njega uključene, navodeći da je potrebno da nastave da „brinu jedni o drugima“, „duboko zahvaljujući“ Evropskoj uniji jer ga je značajno finansirala.

„Možemo mnogo da uradimo zajedno, trenutno je najveće energetsko pitanje. Nadam se da ćemo naći dobra rešenja za evropski i naš narod. Lepo je napraviti ceremoniju za javnost, ali je bitno da poboljšamo standard naših građana. Uz podršku EU uspećemo da to sve postignemo“, rekao je Vučić.

Komentar(1)

  1. Bobby
    3. мај 2022. 15:52

    Дивна представа. Србија ће да купује течни ЛНГ ? И потом ће да побољша, ваљда, стандард својих грађана ? Тај гас је сада на свим тржиштима у пику тражње. Што значи, цена му је у максимуму. Са свима онима који би да се "диверсификују", цена му неће падати бар док сви не напуне своја складишта. Сва је прилика да ће се такав тренд цена и наставити, јер ће већина тражње у Европи да се додатно "наслони" на овај производ. Уместо што се шеткате по бесмисленим церемонијама, паметније би вам било да се бавите соцајлном политиком, коју треба припремити за времена која долазе.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.