Vučić: Kula Beograd biće završena do kraja godine, a kasnije kupola

0
(BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/MO)

(Beta) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je tokom obilaska završnih radove na izgradnji fasade Кule “Beograd” rekao da će ona biti završena do kraja godine, a kasnije će biti izgradjena njena kupola.

“Biće to posebna atrakcija za sve Beogradjane, ali i sve gradjane Srbije i sve turiste. Videće koliko se naša zemlja promenila”, rekao je Vučić.

On je zajedno sa predsednikom kompanije Igl hils (Eagle Hills) Mohamedom Alabarom obišao i  završne radove na izgradnji zgrade BW Terraces na lokaciji Beograd na vodi koja ima 17 spratova i 132 stana.

Kula “Beograd” ima 42 sprata, visoka je 168 metara i predstavljaće centralni deo Beograda na vodi, a na poslednjem spratu nalaziće se i najviši vidikovac u Beogradu.

“Ovo je novi grad u gradu, izgleda nestvarno, lepše nego bilo koje naselje u Evropi i za to su naši ljudi i zaslužili. Ima sadržaj koji privlači sve ljude. Ranije je tu bila bara, žabokrečina, nelegalni objekti”, rekao je Vučić.

Ugovor o realizaciji projekta Beograd na vodi na desnoj obali Save u centru grada, u vrednosti oko 3,5 milijardi evra, potpisali su aprila 2015. godine predstavnici Vlade Srbije i kompanije Igl hils iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Vlada Srbije je vlasnik 32 odsto preduzeća “Beograd na vodi”, dok preostali udeo u vlasništvu ima kompanija Igl hils.

Ugovorom su predvidjena zajednička ulaganja na lokaciji od oko 177 hektara gde će biti nekoliko stambenih zgrada i hotela, tržni centar “Galerija” i Kula “Beograd” visoka 168 metara.

U sve što je do sada uradjeno na lokaciji Beograd na vodi uloženo je 1,2 milijarde evra, a do kraja godine tu će biti sedam završenih stambenih zgrada sa ukupno 1.500 useljenih stanova.

Izgradjeno je oko šest kilometara saobraćajnica, a u planu je gradnja još osam kilometara.