Vučić: “Jedan od prisutnih zamolio sve da ustanu i odaju počast poginulim Albancima. Naravno da ću da ustanem…”

1
(BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO)

(Beta) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je da je na zatvorenom sastanku sa predstavnicima civilnog društva u Beogradu odao počast albanskim žrtvama iz 1999. godine.

“Ustaću za svakog Srbina, za svakog Albanca, za svakog drugog ko je poginuo u bilo kakvom ratnom sukobu, u nadi da nikada više ratnih sukoba neće biti”, rekao je Vučić novinarima večeras.

Na zajedničkoj konferenciji za novinare posle sastanka s evropskim komesarom za proširenje Oliverom Varhejijem, Vučić je kazao da je na zatvorenom sastanku s predstavnicima nevladinih organizacija u subotu “jedan od prisutnih zamolio sve da ustanu i odaju počast poginulim Albancima”.

Dodao je da je sastanak održan po “četam haus” pravilima, koja podrazumevaju da se u javnost ne iznosi ništa sa skupa.

“Naravno da ću da ustanem. Neću da pričam da li su to bili trikovi ili ne, ustaću uvek. Mislim da to elementarna pristojnost nalaže svakom čoveku. To što neki nemaju morala, pa izlaze sa stvarima za koje je dogovoreno da se ne izlazi u javnost, to govori o njima”, naveo je Vučić.

Vučić je izbegao da odgovori na pitanje da li će poštu ubijenim kosovskim Albancima odati na mestu masovne grobnice u Batajnici, gde su pronadjeni njihovi posmrtni ostaci.

Od Vučića je ove nedelje isto zatražila i nevladina organizacija Fond za humanitarno pravo, pošto je u javnost dospela informacija da je na zatvorenom sastanku odao počast albanskim žrtvama.

Tela 744 Albanca s Kosova, ubijena od srpskih snaga, ekshumirana su iz masovne grobnice u Batajnici 2001. godine. Njihovi posmrtni ostaci su 1999. godine prebačeni sa Kosova na poligon Specijalne antiterorističke jedinice u Batajnici.

1 KOMENTAR

  1. “Dodao je da je sastanak održan po “četam haus” pravilima, koja podrazumevaju da se u javnost ne iznosi ništa sa skupa.” а онда је: “Na zajedničkoj konferenciji za novinare posle sastanka s evropskim komesarom za proširenje Oliverom Varhejijem, Vučić je kazao…” ! Та правила за Вучића не важе, односно никаква правила за њега не важе, у циљу политичког маркетинга.

Comments are closed.