“Vučić je rekao da mu je svejedno kakva ja sudbina vas i vaše dece. Meni nije…”: Bivši ministar Popović se izvinio studentima zbog predsednikovog ponašanja

0
(BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC/DS)

Redovni profesor Hemijskog fakulteta Univerziteta u Beogradu Aleksandar Popović uputio je svim studentima univerziteta u Srbiji, kao profesor, izvinjenje zbog “optužbi i sankcija koje je, bez ikakve mere”, na njihov račun izneo predsednik Aleksandar Vučić.

“Pogotovo se izvinjavam svim studentima koji nisu iz Srbije i svim našim sunarodnicima, svim Srbima iz zemalja u okruženju. Sramota me je zbog rečenice Aleksandra Vučića – ‘Hajde da ne brinemo o onima koji nisu iz Srbije'”, rekao je agenciji Beta Popović, koji je i predsednik Saveta Beogradskog univerziteta i nekadašnji ministar u ime Demokratske stranke Srbije.

On je podržao studentske zahteve da se, uz mere predostrožnosti, normalno održi julski ispitni rok.

“Želim pogotovo da poručim našoj braći u Srpskoj i Federaciji BiH, u Crnoj Gori, Hrvatskoj, Makedoniji, Albaniji, Rumuniji i Mađarskoj, da u Srbiji o njima brinemo i vodimo računa. Aleksandar Vučić je sinoć rekao da mu je svejedno kakva ja sudbina vas i vaše dece. Meni nije”, dodao je on.

(Beta)