Predsednik Srbije Aleksandar Vučić na konferenciji za štampu nakon sednice Saveta za nacionalnu bezbednost govorio je o vakcinaciji i tom prilikom najavio kada će se i gde on vakcinisati.

„Ja ću se vakcinisati za desetak dana kada se vratim sa službenog puta i to u Žagubici ili u Merošini, da budem primer. Posebno starijim ljudima koji se u tim mestima slabo prijavljuju za vakcinaciju“, rekao je Vučić.

Istakao je da je vakcinacija veoma važna u ovom trenutku.

„Mi nismo medicinski eksperti, ali znamo da čitamo brojeve, naučili smo. Čini se da će se narednih dana kriva zaravniti“, poručio je Vučić i izneo podatke o broju vakcinisanih.

Posebno je apelovao na starije ljude da se vakcinišu.

Tamo gde žive najbogatiji ljudi, tamo je vakcinacija masovna, poručio je Vučić.

Vučić je na konferenciji za novinare posle sednice Saveta za nacionalnu bezbednost rekao da je Srbija do sada naručila 14.832.200 vakcina, a dva leka protiv koronavirusa stižu početkom aprila i maja.

On je rekao da je Srbija nabavila ukupno 2.620.00 vakcina protiv koronavirusa, a da je do sada 105.000 ljudi vakcinisano Fajzerovom vakcinom, kinesku vakcinu je primilo 729.000 ljudi, rusku 103.257, a Astrazenekom je vakcinisano 88.000 ljudi.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.