Vučić: “Idemo i na treću dozu, neka lekari jasno donesu odluku o tome”

0

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio da Srbija ima 1.300.000 slobodnih vakcina i naglasio da im ne ističe rok.

On je prilikom otvaranja Zdravstvenog centra u Borči rekao da ćemo “morati da idemo i sa trećom dozom”, zbog čega je zamolio epidemiologe i lekare da o tome donesu jasnu odluku.

“Ne treba nam da opet zatvaramo zemlju.”

“Možemo odmah da vakcinišemo koliko nam kapaciteti dozvoljavaju, 100.000 ljudi u jednom danu”, rekao je predsednik Srbije i pozvao sve one koji se nisu vakcinisali da to učine.

“To ne znači da se mi, koji smo vakcinisani, nećemo zaraziti, ali su nam šanse da preživimo ako se opet zarazimo preko 90 odsto”, istakao je Vučić, koji je naglasio da svima koji su se vakcinisali nije ništa.

Antivakserima je poručio: “Molim vas ko boga da prekinete sa takvim neodgovornim stvarima i ponašanjem. Imaćemo i uskoro i petu vakcinu, nabavili smo Modernu, u oktobru nam stiže. Izaći ćemo uskoro i s vakcinom kod nas proizvedenom, a očekujem i početak punjenja kineske”, rekao je Vučić.

“Rastu nam brojevi”, upozorio je on i dodao da rastu svuda, a ne samo u Srbiji.

“Ne znam šta ćemo. Čuo sam mnogo predloga da naplaćujemo lečenje onima koji nisu a zaraze se koronavirusom, a ja to ne mogu da prihvatim. Ali nešto ćemo morati da uradimo da tu dozu neodgovornosti suzbijemo”, zaključio je on.