Vučić dolazi na sahranu mitropolita Amfilohija: “Za nekoliko sati putujem u Podgoricu…”

0
(BETAPHOTO/EMIL VAS/EV)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić dolazi u Crnu Goru na sahranu mitropolita Amfilohija, što je i najavio na svom Instagram profilu.

On je dodao i da će razgovarati sa predstavnicima srpskog naroda u Crnoj Gori.

“Za nekoliko sati putujem u Podgoricu. Prisustvovaću sahrani Mitropolita crnogorsko – primorskog Amfilohija i razgovaraću sa predstavnicima srpskog naroda u Crnoj Gori”, naveo je Vučić.

Episkop budljimljansko-nikšićki Joanikije rekao je prethodno da bi dolazak Aleksandra Vučića na sahranu Amfilohija bio dobar početak bliskijih odnosa Srbije i Crne Gore.

Joanikije je prethodno, u razgovoru za Borbu, rekao i da se na sahranu ne zove, jer je takav običaj, ali da je dužan da kaže svoj stav i da blagonaklono gleda na eventualni dolazak Vučića u nedelju u Podgorici.

Vučić je juče uputio saučešće povodom smrti mitropolita Amfilohija patrijarhu Irineju, Sinodu Srpske pravoslavne crkve i Mitropoliji crnogorsko-primorskoj.

“Sa žaljenjem smo primili vest o smrti visokopreosvećenog mitropolita crnogorsko-primorskog gospodina Amfilohija. Izražavamo iskreno saučešće i molimo se da Gospod upokoji njegovu dušu tamo gde pravedni počivaju”, naveo je Vučić u telegramu Irineju.

U telegramu mitropoliji, Vučić je je naveo da saučestvuje u bolu i tuzi sa sveštenstvom, monaštvom i vernim narodom Mitropolije crnogorsko-primorske.