Vučić čestitao mitropolitu Joanikiju i premijeru Krivokapiću: “Cetinje je mesto gde postoji izrazita mržnja, bilo je logično očekivati…”

0

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je dobro što je Vlada Crne Gore promenila odluku i da je dozvolila da se održi ustoličenje mitropolita Joanikija.

Vučić je prilikom gostovanja na TV Prva izjavio da su tenzije uoči ustoličenja najavljivane i da su bili očekivani protesti.

„Cetinje je mesto gde postoji izrazita mržnja prema svima koji pripadaju nekim drugim narodima sem crnogorskom, ali čak ne bih rekao da je to stvarna mržnja nego da je indukovana od dela političara. Bilo je logično očekivati što se zbivalo. Ono što je dobro jeste da je Vlada promenila odluku preko noći i čestitam gospodinu Krivokapiću na odluci“, rekao je Vučić i čestitao još jednom izbor mitropolita Joanikija, prenosi Nova.rs.

On rekao da zna ko je obezbeđivao mitropolita Joanikija, ali da mu „ne pada na pamet da kaže o kome se radi“.

„Sve zasluge za obezbeđenje pripadaju vladi Crne Gore. Srpska tajna policija je neko ko prikuplja samo informacije, a onda ih dostavlja nadležnim organima“, jasan je predsednik i podvukao da su ljudi uglavnom zadovoljni ovim ustoličenjem.

On je izjavio da bi bio „obešen“ da je on predvodio neke eventualne proteste u Srbiji, kao što je to juče uradio predsednik Crne Gore Milo Đukanović.