Vučić čestitao Bajdenu i pozvao ga u Srbiju: “Nadam se da mu je poslednja poseta ostala u lepom sećanju”

3
Foto: Nedeljnik

(Beta) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je čestitku predsedniku Sjedinjenih Američkih Država Džozefu Bajdenu povodom njegovog današnjeg stupanja na dužnost, poželevši mu dobro zdravlje i mnogo uspeha na dobrobit SAD i svih američkih gradjana, saopšteno je u Beogradu.

Vučić je naveo da veruje da će Bajden dužnost predsednika obavljati “sa istinskom posvećenošću, neiscrpnom energijom i jasnom vizijom, koja odlikuje Vašu dugu političku karijeru i bogato državničko iskustvo”.

“Nema ništa časnije od služenja domovini, ne posustajući pred velikim izazovima, kakve nose neizvesna vremena sa kojima je svet sada nevoljno suočen”, napisao je Vučić.

Vučić je podsetio da se ove godine navršava 140 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa Srbije i SAD i da su do sada obeležavani “važni jubileje iz zajedničke istorije, sećajući se svetlih primera našeg savezništva na strani istine i pravde”.

Ti primeru su, nastavio je Vučić, “bili snažan podsticaj da mi, u Srbiji, nastojimo da odnose sa SAD vratimo na nivo istinskog partnerstva, kakvi su bili i kakvi treba da budu, uprkos ožiljcima koje su ostavila vremena nerazumevanja i neslaganja”.

“Uveren sam da ćemo, uz medusobno poštovanje i zajedničke vrednosti, u Vama imati partnera za jačanje političkog dijaloga i ekonomske saradnje”, poručio je Vučić.

Na kraju čestitke Vučić je pozvao Bajdena da poseti Srbiju i izrazio nadu da mu je prethodni boravak 2016. godine u Beogradu “ostao u lepom sećanju”, kao i nadu da je “želja za bogatijim srpsko-američkim vezama obostrana”.

3 KOMENTARA

  1. KOLEGA SVOM KOLEGI! Porukom i čestitkom od srca nakon inauguracije i pozivom da poseti njegov posed korektno je učinio naš predsednik ljudski svom američkom kolegi Bajdenu. Valjda će biti bolje i veće sreće obzirnosti Bajdena. Naime, Trampa za četiri godine pozivanja nije uspeo da ga dovede u zemlji, da nije u predizbornoj kampanji potpisan “vašingtonski sporazum” gde je sedeo do i pored Trampa, čak dobio zlatnu olovku kao poklon, susreo se dva puta i izrazgovarali se rečima “Hau ar you”. Za razliku od njega, Dačić je dobio i Trampov autogram.

  2. Ево имам ја на тераси једну лепу плетену столицу, у којој пијемо кафу, па можеш ту да га сместиш када дође. Чисто да му пружиш гостопримство, као и они теби.

Comments are closed.