Vučić: Beograd nema krivicu zbog događaja u Crnoj Gori

1
Beograd, 29. decembra 2019 - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić , nakon sednice Glavnog odbora SNS-a. FOTO TANJUG / TANJA VALIC/ jd

Beograd nema krivicu u dešavanjima u Crnoj Gori, osim što izražava brigu za srpski narod i SPC, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je gostujući u emisji “Oko” na RTS-u i dodao da želi da se ponaša ozbiljno, odgovorno i da ne “doliva ulje na vatru”, ali i da ne kvari odnose sa tom zemljom.

Predsednik Vučić je komentarišući to što košarkaši Crvene zvezde nisu otputovali danas za Podgoricu rekao da je bio minimalno u toku sa događajima i da je bolje odigrati utakmicu za tri dana nego da se desi nešto loše, prenosi “Blic“.

“Važno je da se stvari smiruju, a ne da se podižu tenzije. Mi smo braća i nadam se da do sukoba neće doći. Mi po prvi put govorimo i ovde u Srbiji o našim ljudima u Crnoj Gori”, rekao je Vučić.

Vučić je kazao i da se prvi čovek košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović konsultovao sa više državnih institucija u vezi donošenja odluke.

“Želim da se ponašam odgovorno i da ne dolivam ulje na vatru. Beograd ni u čemu nije učestvovao u Crnoj Gori, samo smo izrazili zabrinutost”, kazao je Vučić.

On je naglasio da su Srbiji ruke vezane zbog činjenice da je Crna Gora nezavisna država.

“Upravo oni koji me napadaju su i rasturili državnu zajednicu. Ja sam siguran da sam ja bio na vlasti ne bi se raspala državna zajednica. Grizao bih i svim srcem bih se borio za opstanak naše zajednice”, istakao je Vučić.

Sutra sa patrijarhom o pomoći crkvi u Crnoj Gori

Predsednik Srbije je najavio da će sutra razgovarati sa patrijarhom Irinejom o tome kako može da se pomogne SPC u Crnoj Gori.

“Mi prvi put govorima u Srbim u Crnoj Gori mi smo se stideli da pominjemo Srbe u Crnoj Gori”, istakao je predsednik Srbije. 

Vučić kaže da će sa patrijarhom razgovarati o formiranju određene komisije da se vidi kako pravnički da se izađe pred svetske i međunarodne organizacije u vezi crnogorskog Zakona o slobodi veroispovesti.

“Razgovaraćemo kako da pomognemo našoj crkvi. Ne razumem se u mitropolije i eparhije, za mene postoji samo SPC”, poručio je Vučič gostujući u emisiji “Oko”.

Izbori 26. aprila ili 3. maja

Vučić je rekao i da će izbori biti održani ili 26. aprila ili 3. maja 2020, ali nije hteo da otkriva ko će voditi listu SNS. On je najavio i razgovore sa Ivicom Dačićem o eventualnom zajedničkom izlasku na izbore lista SNS i SPS.

1 KOMENTAR

  1. srbi u rvackoj procvetali posle pomoći AV-a,
    srbi na kosovu procvetali posle pomoći AV<a,
    srbi u crnoj gori će procvetati posle pomoći AV-a.
    itd.itd.

Comments are closed.