Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, komentarisao je atentat na Roberta Fica, rekavši da je napadač na slovačkog premijera bio osnivač organizacije „Slovačka protiv nasilja“. Pre toga, Vučić je kritikovao članove koalicije „Srbija protiv nasilja“.

„Interesantna je ta priča to protiv nasilja. Znate li koju je organizaciju osnivao ovaj što je upucao premijera Fica? Slovačka protiv nasilja. Sve slučajno“, kazao je Vučić na TV Pink. prenosi N1.

„Ne bojim se ni u Njujorku, a ne u Srbiji. Robert Fico je istinski slobodarski lider, veliki, slobodoljubivi, nezavisni lider. Kapa dole za Roberta Fica. Nadam se da će biti bolje, pa kad se vratim iz Njujorka da sa drugom Viktorom odem i posetim ga.“, poručio je Vučić.

Idem u Njujork, 23. maja će se videti ko su prijatelji Srbije

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, sutra putuje u Njujork kako bi u četvrtak prisustvovao sednici Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, gde će se glasati o rezoluciji o Srebrenici. Vučić je izjavio da će se tada jasno pokazati ko su pravi prijatelji Srbije, a ko samo partneri.

Pre odlaska u Njujork, Vučić će sutra ujutro biti u Hramu Svetog Save zajedno sa predstavnicima Srba iz regiona i patrijarhom Porfirijem.

„Borimo se protiv velike sile koja nam preti. Oni su moćni i snažni, ali siguran sam da ćemo dati sve od sebe“, rekao je Vučić.

Vučić je takođe izrazio nezadovoljstvo u vezi sa ulogom Crne Gore u amandmanima na rezoluciju, rekavši da je njihovo postupanje bilo „odvratno“ i da su pregovarali sa drugima, a ne sa Srbijom.

„Ovo je prljava igra koja ima za cilj da se Srbiji zapuše usta, koristeći perfidne trikove. Iako se formalno govori o individualnoj krivičnoj odgovornosti, ostavlja se prostora za tumačenje kolektivne moralne i političke odgovornosti“, istakao je Vučić.

„U četvrtak uveče ćemo znati ko su naši pravi prijatelji u svetu. Svi koji glasaju protiv ili su uzdržani biće naši prijatelji, dok ćemo sa ostalima održavati korektne odnose, ali ćemo znati da nam nisu prijatelji“, zaključio je Vučić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.