Vratite nam trole: Građani negoduju zbog ukidanja trolejbusa nakon rekonstrukcije Trga republike

6

Iako su Beograđani duže od godine iščekivali otvaranje Trga republike, kako bi se sve vratilo na staro, stanovnike Zvezdare i Konjarnika dočekalo je neprijatno iznenađenje. Ubuduće, trolejbusi 19 i 28 neće saobraćati do centra grada.

 Dok čelnici grada kažu da je to uobičajena praksa, građani i stučnjaci navode da je reč o pogrešnoj odluci.

Linija 19, koja je saobraćala od Studentskog trga do Konjarnika, i linija 28 do Zvezdare, od petka su odlukom Sekretarijata za javni prevoz, ukinute.

Ujedno, trolejbusi 21 i 22, ubuduće će voziti samo do Slavije.

Autobuska linija 22A koja je tokom rekonstrukcije saobraćala od Slavije do Palate “Albanija”, i dalje ostaje u funkciji, samo sada vozi do Studentskog trga.

Zbog preklapanja trasa pojedinih trolejbuskih linija u centralnoj gradskoj zoni sa ostalim linijama javnog prevoza, a u cilju optimizacije trolejbuskog saobraćaja, ukidaju se trolejbuske linije 19 i 28, navodi se u saopštenju.

“Trola 28 nam je bila jedina direktna veza sa centrom grada, a sada ćemo biti prinuđeni da presedamo. Iako kroz Dimitrija Tucovića saobraćaju 40 i 77, to su linije koje imaju veoma dugu trasu, pa smo u špicevima prinuđeni da ih čekamo i po pola sata”, rekla je sugrađanka Marija B.

“Vrlo je neprijatno, pogotovu, ja sam penzioner”.

“Neverovatno stvarno, niko nas ne pita ništa”.

“Ja sam sa Novog Beograda, trolejbuske linije me ne interesuju toliko”.

“Ljudi koji žive u ovom delu grada su osiromašeni za taj prevoz, morali bi da idu peške ili da se spuštaju na Zeleni venac”, kažu građani prenosi N1.

Jovica Vasiljević, gradski sekretar za prevoz, kazao je da je ovo odlučeno pošto su želeli da Trg rasterete od saobraćaja.

Želeli smo da smanjimo broj gabaritnih vozila koja prolaze Trgom, pa smo linije 19 i 28 ukinuli, a 21 i 22 skratili. Sugrađani koji žive na Zvezdari imaju vezu sa 41 i 77. Ipak, ništa nije zacrtano. Pratićemo situaciju narednih dana i saobraćajne zahteve putnika, pa ćemo u skladu s tim i reagovati, uvoditi nove polaske”, rekao je Vasiljević, za “Novosti”.

Ukidanje linija nije rešenje, već bi gradske vlasti više trebalo da se pozabave rešavanjem lošeg prevoza u gradu, kažu iz Inicijative Ne davimo Beograd.

“Mi smo imali rekonstrukciju Trga koji suštinski nije ništa promenio što bi se ticalo onih stvari koje se tiču urgentnih problema u gradu, dakle problema transporta, zagađena, imali smo situaciju da Goran Vesić nedeljama prevrće kocke, pa ne zna da li ova strana ide gore ili dole i negde u moru ovih informacija mislim da je promakla ključna činjenica da su linije 19 i 28 trajno ukinute, što je direktni atak na građane”, kaže Vladimir Radojičić iz inicijative Ne davimo Beograd.

6 KOMENTARA

  1. Tako i treba! Glasajte za sadašnju vlast, pa ćete umesto punih penzija, dobrog prevoza… dobiti svakodnevno ispiranje mozga “napredne” i “marljive” vlasti i narcisoidnog vođe, koji samozadovoljno priča o dobrom životu, a ne vidi dalje od kamera od kojih se ne odvaja. Umesto da pojačavaju i uvode nove linije, oni ih ukidaju. Raja je stoka, nek ide peške, nek se guše u prevozu! Šta njih briga? Muka mi je od svakodnevnih priča kako je Đilas pokrao Beograd. Pa uhapsite ga, ako je istina i imate dokaze. Ako nemate, ućutite!

  2. Још једна поттврда колико ова градска власт нема везе са реалношћу и стварним потребама грађана.

  3. Važno je reći i da je ukidanjem trolejbuske linije 28 otežan dolazak velikom broju pacijenata koji idu iz centra grada na terapiju i preglede u Gradsku bolnicu na Zvezdari.

  4. Niko ne spominje i trajnu izmenu na liniji 96 (Trg Republike – Borca). Sada se od Borce dolazi samo do Pncevackog mosta i nikog nije briga sta to znaci prevelikom broju stanovnika Borce i ostalih naselja na Levoj obali Dunava. Sramota!!!

Comments are closed.