VOJVOĐANSKI SIMFONIJSKI ORKESTAR I ALEKSANDAR MADŽAR

0

U subotu, 26. marta, Vojvođanski simfonijski orkestar nastavlja svoju redovnu koncertnu sezonu 2021/22. u Sinagogi sa početkom u 20 časova. Kao solista nastupiće jedan od naših najeminentnijih pijanista Aleksandar Madžar, koji će svirati Koncert za klavir i orkestar br. 5 Ludviga van Betovena.

U drugom delu koncerta orkestar će izvesti Simfoniju br. 9 Franca Šuberta, poznatu pod nazivom „Velika“, a predstavlja poslednje kompozitorovo delo ovog žanra.

Orkestar će voditi maestro Premil Petrović, dirigent koji je poreklom iz Srbije, a trenutno živi i radi u Berlinu. Radio je s Vankuverskom operom u Kanadi, Teatrom „Colon“ u Buenos Ajresu i Operom u Filadelfiji (SAD), filharmonijskim orkestrima Kejptauna, Oklanda (Novi Zeland), Jerevana (Jermenija), kao i raznim evropskim orkestrima. Osnivač je, umetnički direktor i dirigent simfonijskog ansambla „No Borders Orchestra”.

Prodaja ulaznica po ceni od 1000 i 500 dinara za studente i penzionere u Muzičkoj omladini Novog Sada (Katolička porta 2/II) svakog radnog dana od 8 do 14 časova, kao i dva sata pre početka koncerta na mestu događanja. Online: http://online.muzickaomladina.org/karte//#/events