Vojin Ćetković: “U Nevesinju nisam igrao iz čisto tehničkih razloga. Eto, to je sve…”

0
Foto: Printscreen Youtube / Nedeljnik

Glumac Vojin Ćetković izjavio je u intervjuu za RTS da u Nevesinju na Mitrovdan “iz čisto tehničkih razloga” nije učestvovao na svečanoj akademiji.

“Razlog zašto nisam učestvovao je najprostiji, kao što dešava u prenosima ili u pozorištu – došlo je do tehničke greške, reditelj je rekao da zbog tehničke smetnje i nekih UV reflektora ne može da se uradi prenos i da taj umetnički deo programa mora da otpadne. Eto, to je sve. To je sve što mogu da kažem, ostalo… morate s medijima”, rekao je Ćetković.

Nedavno su se u javnosti pojavili navodi da su Vojin Ćetković i njegov kolega Dejan Lutkić tražili da se sa bine svečane ceremonije u Nevesinju skine veliki natpis “Mitrovdanske bitke 1992. i 1994. godine na Nevesinjskom ratištu” uz koji je stajao grb Republike Srpske, kao i natpis Vlada Republike Srpske – Odbor za njegovanje tradicije oslobodilačkih ratova, kao i da su zbog toga odbili učešće u tom programu.

Na pitanje da li su ga povredili novinski naslovi, glumac je rekao da tako nešto nije očekivao.

“Ja ne razdvajam sebe kao čoveka i glumca i sad sam u godinama kad kroz moju glumu izađe i to ko sam ja i kakav sam čovek, tako da… Nisam to očekivao, ali eto. Mislim – štampa je štampa i nečiji su interesi takvi, a ja znam šta sam ili nisam uradio…”, rekao je Vojin Ćetković.