Vlast o pomoći od sto evra: Mali misli da je “smešno da se to deli zbog izbora”, Vučić kaže – “delili bi i oni, ali nisu bili u stanju…”

0
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

(Beta) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da mu iz opozicije prebacuju što daje mladima po 100 evra, uz najavu nove isplate, ali da bi to radili i oni da su mogli, a da država sada to može.

“I oni bi se toga setili, ali nisu mogli. Nije bilo zdrave ekonomije, ni investicija. Mi to možemo, a da ne ugrozimo stopu javnog duga. Ali, ljudi imaju pravo da očekuju još bolje, da teže ka sreći”, rekao je Vučić za TV Pink.

Prethodno je i ministar finansija Siniša Mali izjavio je da mu je smešan argument opozicije da se pomoć gradjima i privredi deli zbog izbora.

“Ali, valjda ne mogu neki bolji da smisle. Kroz pomoć privredi i gradjanima država im je pokazala da je tu za njih, da brine o njima i da mogu da se oslone na nju kada im je najteže”, rekao je Mali za Kurir.

On je rekao da je u pripremi nova pomoć za mlade od 16 do 19 godina godina, koji će ponovo dobiti po 100 evra u dinarskoj protivrednosti.