“Vlast ne može da uhapsi četiri grada”: Obradović apelovao na opoziciju koja ima vlast na lokalu da ne organizuje izbore

0
(BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC/EV)

Predsednik Dveri Boško Obradović apelovao je danas na vlast u Šapcu, Čajetini, Paraćinu i Starom gradu da ne izadju na lokalne izbore i da, iz solidarnosti, odbiju da ih organizuju u tim mestima kako bi oni bili odloženi sve dok ne bude fer uslova za njih.

“Neka (gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović, predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović, predsednik opštine Paraćin Saša Paunović i predsednik beogradske opštine Stari grad Marko Bastać) kažu: ‘Mi nemamo problem da izadjemo, mi ćemo pobediti kad budu održani. Ali, nije pošteno da samo mi imamo uslove za izlazak na izbore'”, kazao je Obradović na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije.

Obradović je istakao da vlast ne može “da uhapsi četiri grada ili opštine i sve zaposlene u njima”, kao i sve gradjane koji će doći da ih brane.

Zbog odbijanja lokalne vlasti da održi izbore, obrazlaže on, izbori najavljeni za 26. april zakonski bi morali da budu odloženi.

“Ta mesta treba da se solidarišu sa svima nama na lokalu, treba da proglase slobodne opštine i gradove sve dok ne bude bilo uslova za poštene izbore. Samo predlažem da zadržimo jedinstvo. To bi bio šah-mat za vlast”, rekao je on.

Ocenio je da Dveri u Čačku imaju mogućnost da izadju na izbore i pobede, ali da to neće učiniti zbog solidarnosti sa delom opozicije koji je najavio bojkot predstojećih izbora.

Govoreći o kampanji bojkota izbora, Obradović je najavio tribinu koja će biti održana 19. februara u Kragujevcu.

(Beta)