Vlasnik radnje sa zdravom hranom koji je skinuo masku na kraju radnog vremena kažnjen sa 4.000 evra: “Bahato, jadno, žalosno”

0
Birgit Korber / Panthermedia / Profimedia

Vlasnik jedne male radnje sa zdravom hranom u Rijeci Igor Poljak zbog nenošenja maske u sopstvenoj radnji na kraju radnog vremena drakonski je oglobljen s čak 30.500 kuna (nešto više od 4.000 evra). Prekršajni nalog koji mu je ovih dana stigao, a koji je napisala Civilna zaštita, podelio je na svom profilu na Fejsbuku gdje je pun gorčine velikim slovima napisao kratki status, prenosi Jutarnji list.

– Lijepa naša Hrvatska. Nažalost, moram ovo podijeliti s vama. Ovo je rezultat kada Civilnoj zaštiti dopustiš vlast. Kazna od 30.500 kn. Neću se spuštati na taj nivo da komentiram kakav pristup imaju prema velikim trgovačkim lancima, trgovačkim centrima, pekarama… Seljačine neće nikada shvatiti da oni žive od nas, a ne mi od njih. Bahato, jadno, žalosno – napisao je Poljak.

https://www.facebook.com/zdrava.kosarica.1/posts/822091548610748

U međuvremenu je za 24sata ispričao kako je, kada mu je stigao prekršajni nalog, od šoka umalo pao u nesvest. Ako bi platio tu kaznu, kaže da može samo da stavi ključ u bravu s obzirom da mu je promet ionako pao i jedva opstaje.

– Kažnjen sam kao da sam veliki trgovački lanac, to jednostavno ne mogu da izdržim. Žaliću se i idem na sud. Već sam išao da zatvaram dućan, unutra nije bilo baš nikoga. Između mene i inspektora je bio i pleksiglas. Pitao me je zašto ne nosim masku, rekao sam da sam je taman bacio u smeće jer spremam i zatvaram. Pitao sam hoću li dobiti neku opomenu, kaznu, rekao je da će samo to poslati radi evidencije. I onda mi sad stigne ovakva kazna. Pravnik kojem sam se obratio kaže da još nije čuo da je u Hrvatskoj neko ovako kažnjen – ispričao je Poljak za 24sata.