Vlasnik Kopernikusa drugi na listi naprednjaka u Nišu, u Pirotu i Kragujevcu “proverene snage”: SNS liste prve predate u brojnim gradovima

0
BETAPHOTO/Predsednistvo Srbije/Dimitrije Goll/MO

Srpska napredna stranka prva je predala izborne liste u Kragujevcu i Pirotu, javljaju dopisnici. Sinoć se još pojavila vest da je koalicija okupljena oko Srpske napredne stranke prva predala Gradskoj izbornoj komisiji listu kandidata za odbornike Skupštine grada Niša. 

Pod rednim brojem jedan na izbornoj listi u Kragujevcu naći će se lista “Aleksandar Vučić – Za našu decu”.

Među kandidatima za  87 odbornika prvi na listi je diplomirani ekonomista, oficir i odbornik Nikola Dašić, član Izvršnog odbora SNS. 

U Gradskoj izbornoj komisiji u Pirotu predata je prva odbornička lista okupčkenih oko SNS-a.

Prvi na ovoj izbornoj listi na lokalnim izborima i kandidat za gradonačelnika biće aktuelni gradonačelnik Pirota Vladan Vasić.

Skupstina Grada Pirota ima 56 odborničkih mandata.

Naprednjaci su prvi u Nišu predali izbornu listu, a njen naziv je isti kao i na republičkom nivou “Aleksandar Vučić – za našu decu”.  

Prva na izbornoj listi niških naprednjaka je načelnica Nišavskog okruga Dragana Sotirovski, drugi je vlasnik TV Kopernikus Zvezdan Milovanović, dok je treći aktuelni gradonačelnik Niša Darko Bulatović.

Srpska napredna stranka u Nišu izlazi na izbore u koalciji sa Socijaldemokratskom partijom Srbije, Pokretom socijalista, Partijom ujedinjenih penzionera i Samostalnom strankom Srbije.

(Beta)