Vlahopulos o finalu sa Srbijom: “Videli smo strah u njihovim očima, da smo poveli – srušili bismo ih”

0

Vaterpolisti Srbije su odbranili zlato iz Rija pobedom nad Grčkom u finalu rezultaotm 13:10 i tako na lep način zaokružili priču o jednoj od najdominantnijih timova u istoriji sporta.

Izabranici Dejana Savića su jutros sleteli na aerodrom Nikola Tesla, a čak sedmorica igrača koji su zajedno prikupili 188 oprostilo se od reprezentacije.

Dok Srbija slavi potvrdu klase najtrofejnije ekipe 21. veka, u Grčkoj i dalje žale zbog propuštene šanse da se uzme najsjajnije odličje. O tome najbolje svedoči izjava jednog od najboljih vaterpolista te zemlje Angelosa Vlahopulosa.

Jedan od onih koji će od ove jeseni biti deo drim tima Novog Beograda u koji su stigli još Duško Pijetlović, Dušan Mandić, Nikola Jakšić, Radomir Drašović, Aleksandar Ivović, Viktor Rašović i drugi, izjavio je kako je Grčka imala veliku šansu da pobedi Srbiju u finalu jer je “video strah u očima”.

“Razočarani smo, ne zbog toga što nismo uzeli zlato, već zato što u finalu nismo igrali ni izbliza kao u prethodnim mečevima na turniru“, kaže Vlahopulos, a prenosi Mocart sport.

“Sve do samog kraja igrali smo odbranu gotovo savršeno, a onda smo u finalu dozvolili da primimo 13 golova. Iskreno, video sam strah u očima srpskih vaterpolista koji se oslikavao po načinu na koji su slavili gol za 12:10. Da smo uspeli da povedemo u nekom momentu – sigurno bismo ih srušili“, dodao je on.

S druge strane njegov saigrač Dinos Jenidunijas smatra da je Srbija zasluženo ponovo zasela na olimpijski tron.

“Nismo imali isti intenzitet u odbrani tokom finala. Bilo je već nakupljenog umora. Hteli smo da uzmemo zlato, igrali smo finale i jurili smo zlato. Ali nismo bili dobri u odbrani. Srbija je jednostavno imala više rešenja. Nisu bezveze na vrhu toliko godina“, smatra Jenidunijas.

Srbija je u finalu savladala Grčku rezultatom 13:10, a tokom utakmice imala je prednost od 7:4 i 9:7, a pred samu završnicu bilo je i 10:10, ali je naposletku Srbija zategla odbranu i potvrdila pobedu.