Vladeta Janković: “Žiteljima Marinkove bare dugujem izvesno objašnjenje”

0
Printscreen/YouTube/Al Jazeera Balkans

Profesor Vladeta Janković, prvi na listi za beogradske izbore koalicije Ujedinjena Srbija i njihov kandidat za gradonačelnika, rekao je da bi tokom nastupajuće kampanje voleo da se sretne sa žiteljima Marinkove bare, kojima, kako kaže, duguje izvesno objašnjenje.

“Namera je da održimo tribine na svakoj od beogradskih opština, a lično bih posebno voleo da se susretnem sa žiteljima Marinkove bare, kojima, čini se, dugujem izvesno objašnjenje. Tribine su zamišljene kao tematske, sa naglaskom na lokalnim problemima i učešćem stručnjaka za određenu oblast iz saradničkog tima i, naravno, lokalnih aktivista. Ideja je da se birači pogledaju u oči kako bi im se rekla istina, objasnila mogućnost i smisao promena i ulio podsticaj da na izbore iziđu”, rekao je Janković, a prenosi portal Nova.rs.

Podsetimo, nakon emisije „Utisak nedelje“, u kojoj je Janković učestvovao, a u kojoj je reditelj Goran Marković rekao da bi spomenik Stefanu Nemanji trebalo izmestiti u Marinkovu baru, oko ove izjave podiglo se mnogo prašine. Janković je u više navrata naknadno rekao da tu nije bilo nikakve namere da se uvrede žitelji ovog naselja, već da je Marković to rekao u formi uzrečice.