Fondacija Ana i Vlade Divac i Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) predstavile su „Stvarno važnu karticu“ u okviru projekta „Unapređenje okvira za davanje“.

Ova kartica predstavlja inovativni model prikupljanja sredstava u vidu potrošačke kartice lojalnosti koja povezuje građane, nevladine organizacije i lokalne kompanije u cilju promocije dobročinstva i solidarnosti u lokalnim zajednicama.

Vlade Divac, osnivač Fondacije Ana i Vlade Divac, rekao je da je veoma važno da stvaramo timove kao što je ovaj, da pomeramo granice i pružamo mogućnosti kako bismo mladima omogućili svetliju budućnost.

„Ovo je stvarno važan tim za sve nas i za budućnost mladih u Srbiji“, naglasio je Divac, koji je povodom nedavnog ulaska u „Kuću slavnih“ dodao da je jako ponosan zbog toga, posebno zbog Srbije.

Laura Pavlović, direktorka Kancelarije za demokratski i ekonomski razvoj, USAID, koji podržava ovaj projekat, rekla je da Stvarno važna kartica podstiče saradnju između javnog i civilnog sektora u korist građana.

„Jedan od ciljeva USAID je da podrži napore koje predvode lokalni akteri kako bi se obezbedila održivost u zemljama u kojima USAID radi. Ovo je jedan dugotrajan proces, ali razvoj inovativnih alata poput ove kartice predstavlja važan korak ka tome“.

Ana Divac, predsednica Upravnog odbora Fondacije Ana i Vlade Divac, istakla je da kroz filantropiju naš život dobije veći smisao kada živimo za veće ciljeve od svakodnevnih.

„Radeći kroz fondaciju na lokalnim projektima koje smo imali, mladi ljudi po prvi put imaju šansu da odlučuju i stvaraju. Među tom decom ima onih koji nikada nisu napustila Srbiju, koja nikada nisu imala šansu ni do Beograda da dođu“, rekla je Ana Divac i pozvala sve da se priključe kako bi omogućili mladim ljudima da mogu sebe da iskaž i kreiraju projekte koje u svetu mogu da naprave velike uspehe.

Miroslav Miletić, savetnik predsednika Privredne komore Srbije, pozvao je kompanije, a posebno mala i srednja preduzeća, da se uključe u projekte podrške lokalnoj zajednici koje sprovodi fondacija Ana I Vlade Divac, jer će korišćenje „Stvarno važne kartice” na vrlo jednostavan način pomoći razvoju sredine u kojoj živimo.

„Stvarno važna kartica“ će početi da se koristi u Kruševcu, Novom Pazaru, Leskovcu, Obrenovcu i Sremskoj Mitrovici, sa namerom da se, u naredne tri godine, ovaj model proširi i na druge gradove i opštine u Srbiji.

Korišćenjem „Stvarno važne kartice“ u prodavnicama koje su deo ove inicijative, građani ostvaruju pravo na popust pri svakoj kupovini. Istovremeno, 1% sredstava prikupljenih od kupovina obavljenih uz korišćenje ove kartice biće donirano lokalnoj zajednici i korišćeno za finansiranje lokalnih projekata za koje su se glasanjem opredelili  građani. Detaljnije informacije o samoj kartici, kao i o organizacijama i kompanijama uključenim u ovu inicijativu, možete na pogledate na sajtu: https://stvarnovazna.rs.

Ovaj događaj je deo Projekta za unapređenje okvira za davanje koji finansijski podržava Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), a sprovodi Koalicija za dobročinstvo, koju predvodi Fondacija Ana i Vlade Divac. Ostali članovi koalicije su Trag fondacija, Catalyst Balkans, SMART Kolektiv, Srpski filantropski forum, Forum za odgovorno poslovanje i Privredna komora Srbije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.