Vlada usvojila nove mere: “Zimski raspust počinje 21. decembra, a završava se 15. januara 2021.”

0
Foto: Profimedia

(Beta) – Vlada Srbije je danas usvojila nove mere za suzbijanje epidemije koronavirusa koje se odnose na učenike osnovnih i srednjih škola.

Kako je saopšteno, od 30. novembra do početka zimskog raspusta, 21. decembra, nastava će se izvoditi na daljinu za učenike od petog do osmog razreda osnovnih škola i za učenike srednjih škola.

“Zimski raspust počinje 21. decembra, a završava se 15. januara 2021. godine i važiće za sve učenike osnovnih i srednjih škola na teritoriji Srbije”, navedeno je u saopštenju.

Vlada Srbije donela je odluku da se do 15. decembra produži skraćenje radnog vremena na do 18 sati u ugostiteljskim obejktima, kladionicama i tržnim centrima, a u prodavnicama do 21 sat.

Na današnjoj sednici usvojen je Predlog zakona o fiskalizaciji kojim se Poreskoj upravi omogućava da efikasnije prati i kontroliše poreske obveznike koji izbegavaju da plate porez. Omogućava se povećanje broja poreskih kontrola u samom sedištu poreskog organa, čime se smanjuje potreba kontrolama na terenu.

Članovi vlade usvojili su program finansijske podrške sportskim organizacijama u ekonomski otežanim uslovima usled pandemije koronavirusa. U cilju očuvanja stabilnosti sporta u olimpijskim i paraolimpijskim granama, obezbedjeno je 1.100.000.000 dinara.